Hoe wij onze reizigers reisgarantie bieden

Op deze pagina vind je de informatie over de wijze waarop Atma Reizen de reiziger reisgarantie biedt.

Atma Reizen reist met kleine groepen deelnemers waarin persoonlijke aandacht mogelijk is. We reizen in kleine groepen met gemiddeld 6 tot maximaal 10 reizigers waardoor je tot diepere ervaringen en belevingen kunt komen. Niet te vergelijken met de grotere reisorganisaties die veelal gericht zijn op massaler toerisme.

Waarom Atma Reizen geen deelnemer is in de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). De SGR keert de reissom uit aan de reiziger op het moment dat de deelnemende reisorganisatie, waar de reiziger de reis heeft geboekt niet (meer) aan haar financiële verplichtingen kan voldoen. De SGR stelt voorwaarden waarmee deelname enkel toegankelijk is voor de middelgrote en grotere reisondernemingen. Voor Atma Reizen is het niet mogelijk aan de SGR deel te nemen. En daarbij geven de hoge kosten voor deelname aan SGR en benodigde administratieve procedures een dusdanige overhead dat met SGR deelname de reissom van jouw spirituele reis onevenredig omhoog gaat.

Er is op dit moment een alternatieve garantieregeling voor kleinschalige gespecialiseerde reisorganisaties. Atma Reizen is bezig zich hierbij aan te sluiten en verwacht dat dit in 2017 is gerealiseerd.

Tot dat moment volgt Atma Reizen een procedure waardoor jouw spirituele reis weinig tot geen risico loopt.

1. Je loopt geen risico met de aanbetaling van jouw spirituele reis. De aanbetaling wordt direct in een vliegticket(s) verzilverd. Bij boeking van het programma met spirituele reis brengt Atma Reizen je een aanbetaling in rekening als investeringprijs van de individuele sessie en workshopdagen. Op het moment dat het minimum aantal deelnemers heeft geboekt en de spirituele reis definitief doorgaat, ontvang je een factuur voor de 2e aanbetaling bedoeld om je vliegticket(s) te boeken. Vanuit die aanbetaling wordt je vliegticket(s) geboekt, geprint en naar jou gemaild. Zo heb jij je vliegticket(s) direct in eigen bezit.

2. Het resterende investeringsbedrag betaal je uiterlijk 4 weken voor vertrekdatum. Atma Reizen heeft goede afspraken en regelingen met hotels en vervoer van de spirituele reizen. Dit betekent dat we de betaling van het resterende investeringsbedrag op een later moment stellen dan gebruikelijk is, namelijk op uiterlijk 4 weken voor vertrekdatum.

Ook is Atma Reizen geen deelnemer van het Calamiteitenfonds. Net als voor de SGR, gelden voor deelname aan het Calamiteitenfonds voorwaarden waar Atma Reizen niet aan kan voldoen. Dit betekent dat je geen uitkering van het Calamiteitenfonds ontvangt indien de spirituele reis vooraf niet door kan gaan of tijdens de spirituele reis wordt onderbroken door een calamiteit als: (burger-)oorlog, opstand, oproer, terrorisme, rellen of een natuurramp.

Atma Reizen adviseert je een annuleringsverzekering af te sluiten. Kijk dan of de verzekeringsmaatschappij is aangesloten bij de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden (NHT). In de situatie van de tsunami een aantal jaren geleden in Azië, is door diverse verzekeringsmaatschappijen voor annulering aan de reiziger uitgekeerd.

Als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten, gelden Atma's reis- en boekingsvoorwaarden. Atma Reizen bekijkt op dat moment welk deel van het investeringsbedrag terug kan worden betaald.

Je hebt gelezen over de risico’s en het is goed om die te weten. Gelukkig is de kans hierop relatief klein. En hebben we altijd genoten van onze reizen met mooie belevenissen en ervaringen. Mocht je na het lezen van deze pagina vragen over regelingen en garanties aan ons willen stellen, neem dan gerust contact met ons op.
Bel +31 (0)6 – 28 86 86 47 of mail naar [email protected].