ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Hoe wij onze reizigers reisgarantie bieden

GGTO garantiefondsAtma Reizen is aangesloten bij Stichting Garantiefonds GGTO. Deze stichting heeft als doel garantie te bieden aan reizigers die een reisovereenkomst afsluiten met een van de aangesloten touroperators. De garantie houdt in dat het reeds betaalde deel van de reissom uitgekeerd wordt indien de aangesloten touroperator in financieel onvermogen komt en niet meer in staat is de geboekte reis tot uitvoering te brengen.

Bovendien garandeert de Stichting GGTO dat de terugreis van de klant uitgevoerd zal worden, indien en voor zover de reisovereenkomst het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds bereikt is, indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Atma Reizen brengt voor deze garantieregeling een klantenbijdrage van € 7,50 per boeking in rekening. Dit bedrag vind je terug op de factuur die 8 weken voor vertrek van de spirituele reis moet zijn voldaan. Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Atma Reizen is geen deelnemer van het Calamiteitenfonds. Voor deelname aan het Calamiteitenfonds gelden voorwaarden waar Atma Reizen, als kleinschalige reisorganisatie, niet aan kan voldoen. Dit betekent dat je geen uitkering van het Calamiteitenfonds ontvangt indien de spirituele reis vooraf niet door kan gaan of tijdens de spirituele reis wordt onderbroken door een calamiteit als: (burger-)oorlog, opstand, oproer, terrorisme, rellen of een natuurramp.

Ben je van plan een annuleringsverzekering af te sluiten? Kijk dan of de verzekeringsmaatschappij is aangesloten bij de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden (NHT). In de situatie van de tsunami een aantal jaren geleden in Azië, is door diverse verzekeringsmaatschappijen voor annulering aan de reiziger uitgekeerd.

Als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten, gelden Atma's reis- en boekingsvoorwaarden. Atma Reizen bekijkt op dat moment of- en welk deel van het investeringsbedrag terug kan worden betaald.

Je hebt gelezen over de risico’s en het is goed om die te weten. Gelukkig is de kans hierop klein. En hebben we altijd genoten van onze reizen met mooie belevenissen en ervaringen. Mocht je na het lezen van deze pagina vragen over regelingen en garanties aan ons willen stellen, neem dan gerust contact met ons op.
Bel +31 (0)6 – 28 86 86 47 of mail naar info@atma-reizen.nl.