ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Wil jij met meer spirituele inspiratie de tempels in en rondom Luxor in Egypte bezoeken en ervaren?

Excursies met diepgang!

Heb je documentaires gezien of gelezen over het mysterie van de tempels uit het oude Egypte? In Ancient Khemit (het oude Egypte) leefden mensen in een hoger bewustzijn samen. Ze werkten in tempels met klanken en chanting en voerden energetische rituelen uit. De hoge energie in de tempels is te voelen en ervaren. En het mysterie ontvouwt zich meer en meer.

Gaan jullie individueel op reis naar Egypte en wil je toch ook de spirituele diepgang en de energie van de tempels ervaren? Karnak tempel in Luxor, de tempel van Hathor uit Dendara, Abydos tempel gewijd aan Osiris en Isis... al deze tempels hebben kapellen, beelden met een eigen verhaal en energie.
7 oud Egyptische
wijsheden

die je leven verrijken
Gratis eBook

Vraag Gratis eBook aan
het is GRATIS

Plekken waar je als gewone toerist langsheen loopt of niet op gewezen wordt. In een spirituele excursie kom je op die plekken waar andere toeristen niet komen. En soms is het nodig ‘het mannetje met de sleutel’ te kennen. Er is de rust om de energie te voelen, een meditatie te doen en tot een diepere beleving te komen.

Wil jij meer weten over de oude Khemitian kennis en wijsheid anders dan een toeristische gids je vertelt? In Egypte is er de oude traditie van mondelinge overlevering van kennis en wijsheid. Kennis en wijsheid die binnen de familie en gemeenschap van generatie op generatie wordt overgedragen tot tientallen 1000-en jaren terug.

Historische verhalen en datering van tempels die duidelijk verschillen met wat de wetenschap van de Archeologie en Egyptologie aan ons bekend maakt. Tijdens de spirituele excursie vertel ik je vanuit eigen ervaringen en de oude Khemitian kennis en wijsheid zodat je het andere verhaal hoort.

Herken jij jezelf in één of meer van bovengenoemde overwegingen? Dan is het boeken van één of meerdere spirituele excursies echt iets voor jou of jullie.Lydia Atema Graag stel ik me als begeleider van deze spirituele excursies aan je voor. Mijn naam is Lydia Atema en ik heb mijn reizen naar Egypte als zeer krachtig ervaren. Een krachtig ervaren wat niet in woorden is uit te drukken. Een energiekracht in de tempels in een tijd gebouwd die niet exact te dateren is. Een mysterie! En dat is te voelen.

In mijn leven trek ik van nature naar de essentie van de dingen. Zo had ik direct al weinig met wat gidsen mij in Egypte vertelden of het verhaal dat de grote piramide in de tijd van Pharao Cheops zou zijn gebouwd. Zomaar uit het niets herkende ik de structuur van vooral de tempel van Hathor in Dendara en de tempel in Abydos. En had het geluk meer te horen en te lezen vanuit de oude traditie van mondelinge overlevering waarin kennis bewaard is gebleven.

Ik werk al een aantal jaren met fijne mensen die gids of chauffeur in Egypte zijn. Een prettige chauffeur draagt gewoonweg ook bij aan de sfeer van de dag. Goede mensen waarmee ik werk om jullie spirituele excursie tot een onvergetelijke dag(en) te maken.

Zou het niet bijzonder mooi zijn?
Als jullie in je individuele reis in Egypte ook het spirituele een plek kunnen geven:

• En komen op plekken, in kapellen in de tempels waar ‘de gewone’ toerist niet komt.

• In alle rust en ruimte de energie van de tempel kunt ervaren.

Mediteren in de kapellen van de tempels en op krachtplaatsen in de woestijn.

• Meer te ontdekken over de tempels en piramides vanuit de mondelinge overlevering uit de Ancient Khemitian traditie (het oude Egypte).

Door mijn spirituele reizen in Egypte zijn er soms bezoekjes mogelijk die je individuele reis in Egypte een nog mooiere beleving en meer verdieping geven.

Zo is het mogelijk te mediteren op een plek in de woestijn waar geen toeristen komen, een school te bezoeken en bijvoorbeeld pennen aan de kinderen uit te delen. De Stichting Die kleine Pyramide in Luxor te bezoeken om daar meegebrachte 2e hands kinderkleding naartoe te brengen. De mensen van de Stichting vertellen ons wat ze doen en laten ons hun projecten en producten zien. Erg dankbaar en mooi om een stukje Luxor van binnenuit te zien en ervaren.


Dat kan!!
In de spirituele excursies in Luxor laat ik je kapellen in tempels ervaren waar je als ‘gewone’ toerist niet komt.

Een spiritueel en energetisch ervaren
wat je individuele reis in Egypte meer verdieping geeft.Data van de spirituele excursies Luxor - Egypte:

van oktober 2021 t/m april 2022
neem voor mogelijkheden contact met ons op via info@atma-reizen.nl

Het is ook mogelijk om de excursies te boeken als je een vakantie verblijft in Hurghada of Marsa Alam. Om die spirituele verdieping te ervaren en niet in een sneltreinvaart langs de tempels te sjeezen adviseren wij minimaal één overnachting in een hotel in Luxor.

Wil je vanuit Hurghada of Marsa Alam de excursies gecombineerd met vervoer en overnachting in Luxor boeken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Bel +31 (0)6 – 28 86 86 47 of 01 – 06 828 7715 (egyptisch nummer) of mail naar info@atma-reizen.nl.


Ook is het mogelijk met kinderen vanaf 8 jaar, deze excursies met spiritueel, energetische accenten te boeken. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.


Naar Medinet Habu (Luxor - Westbank) op de fiets
Duur: een dagdeel 4 uur

spirituele excursie Egypte - hal in Medinet Habu tempel in Luxor Het is erg leuk om in de middag door dorpjes en agrarische velden naar Medinet Habu te fietsen en daar de tempel te bezoeken. De tempel is gebouwd in de tijd van de vrouwelijke farao Hatshepsut en Tuthmose III. Ligt in de Vallei der Koninginnen en is gebouwd op ‘de heuvel van Djeme’ heilige grond waar volgens de overleveringen de eerste 4 man en vrouw godenparen zijn begraven.

Het is goed mogelijk het bezoek aan de tempel te combineren met het ervaren van de energie en zonsondergang in Malqata. De ruïnes van het paleis van Amonhotep III, de vader van Akhnaton.

Investering bij:
2 personen € 35,- p.p.
3 personen € 25,- p.p.
4 personen € 20,- p.p.

(inclusief fiets, gids begeleiding en baksheesh voor guards in de tempel
exclusief entreeticket)


Karnak – inspiratie en nieuw begin
Duur: een dagdeel 4 uur
Met de boot varen we over de Nijl naar de tempel van Karnak

spirituele reis Egypte - beeld van Sekhmet in Karnak tempel in Luxor Karnak, of de Tempel van Amon, heeft een oriëntatie op het oosten. De opkomst van de zon, inspiratie en nieuw begin. De Tempel van Amon was de belangrijkste tempel van Thebe, de hoofdstad van Egypte in de periode van het Midden- en Nieuwe rijk ca. 2000 – 1000 v. Chr. De kolossale site van Karnak was ooit het grootste tempel complex van de wereld. Het omvat bijna 200 hectare, 1,5 km bij 0,8 km.

In Karnak gaan we op zoek naar ‘de mannen met de sleutel’ om een aantal tempels te bezoeken waar weinig toeristen komen. De tempel van Ptah met het beeld van de godin Sekhmet (het creatieve vuur). En de tempel van Osiris met de 7 dimensiepoorten en de levensboom.

Investering bij:
2 personen € 49,- p.p.
3 personen € 35,- p.p.
4 personen € 25,- p.p.

(inclusief boot, gids begeleiding en baksheesh voor guards in de tempel
exclusief entreeticket en tips bootman & gids)
Als bonus ontvang je een handout met spirituele achtergrond informatie over de beelden en kapellen in de tempel


Excursie Valley of the Kings
Duur: een dagdeel 4 uur
De Vallei der Koningen is bezaaid met tombes en tempels. Er zijn wel 65 graven. De tempel van Hatshepsut is een aanbeveling. Naar men zegt de enige vrouwelijke farao.Haar tempel ligt in de vallei van Hathor.
De tombe van Ay, vader van Nefertiti die de vrouw was van farao Akhnaton. Ay was de oom van Toetankhamon en volgde hem op na zijn dood. In zijn tombe zijn mooie muurschilderingen te zien. En de tombe ligt in een prachtig bergachtig stilte woestijngebied.

Het is goed mogelijk het bezoek aan de tempel en tombe te combineren met het ervaren van de energie en zonsondergang in Malqata. De ruïnes van het paleis van Amonhotep III, de vader van Akhnaton.

Investering bij:
2 personen € 50,- p.p.
3 personen € 35,- p.p.
4 personen € 25,- p.p.

(inclusief vervoer, gids begeleiding en baksheesh voor guards in de tempel
exclusief entreeticket en tip chauffeur)


Edfu en Nekheb –
strijd op verschillen in de mens, Horus - Set, het licht - donker

Duur: hele dag 8 uur overdag

pirituele reis Egypte - Horus in de tempel van Edfu In deze tempel van Horus in Edfu is de strijd tussen de goden of natuurkrachten Horus en Set uitgebeeld. De tempel is de een na grootste in Egypte en gericht op het zuiden. De richting van materie, werk en onze relatie(s) met elkaar.

De godin van Nekheb draagt de titel ‘lady of the Valley’. In het gebied zijn de oudste opgravingen in Egypte gevonden die dateren tot 7.000 voor Chr. Het is een fijn zacht en krachtig woestijngebied met een oorverdovende stilte. Ooit een Wadi Hilal waar het water van de Nijl krachtig doorheen stroomde. We bezoeken een kleine tempel van Hathor (vruchtbaarheid).

Investering bij:
2 personen € 100,- p.p.
3 personen € 70,- p.p.
4 personen € 55,- p.p.

(inclusief vervoer, gids begeleiding, een lunch die we onderweg meenemen en baksheesh voor guards in de tempels
exclusief entreetickets, tip voor chauffeur)
Als bonus ontvang je een handout met spirituele achtergrond informatie over de beelden en kapellen in de tempel


Abydos – eenheid door dualiteit
Duur: hele dag 8 uur overdag

spirituele reis Egypte - Osiris De tempel in Abydos is gewijd aan Osiris. Osiris staat voor eenheid en heeft 7 heiligdommen. In de tijd van farao Seti I had de tempel 7 poorten die elk in een processieweg naar één van de 7 kapellen leidden.

Zijn zoon Ramses II liet deze poorten dichtmaken en liet alleen de middelste poort naar de middelste kapel open. De heilige kapellen aan de westzijde zijn gewijd aan de goden: Horus, Isis, Osiris, Amun-Ra, Re-Horakhty, Ptah en Seti I (van oorsprong de kapel van Thoth). De kapel van Osiris is de enige kapel met een doorgang naar achter met een aantal kamers. Deze kamers zijn gewijd aan de cultus van Osiris. De muren van de tempel hebben de mooiste afbeeldingen en beschilderingen die er in Egypte te zien zijn.

Onmiddellijk buiten, achter de Abydos tempel ligt een onvoorstelbaar bouwwerk het Osireion genoemd. Het bouwwerk heeft granieten blokken waarbij je je geen enkele voorstelling kunt maken hoe deze op hun plek zijn gebracht. De exacte datering van dit bouwwerk is nog steeds giswerk. Het bouwwerk heeft opmerkelijke gelijkenissen met de Inca tempels in Peru.

Investering bij:
2 personen € 95,- p.p.
3 personen € 65,- p.p.
4 personen € 50,- p.p.

(inclusief vervoer, gids begeleiding en baksheesh voor guards in de tempel
exclusief entreeticket, lunch en tip voor chauffeur)


Dendara – vruchtbaarheid en nieuw leven
Duur: bijna hele dag 7 uur overdag

spirituele reis Egypte - Osiris De tempel is gewijd aan Hathor, zij is één van de oudste godinnen. Zij is de representatie van onze melkweg. Hathor heeft een connectie met de ster Sirius. Haar geboortedag wordt gevierd op de dag dat Sirius voor het eerst verscheen. En kondigt een nieuwe vruchtbare periode aan van buiten de oevers treden van de Nijl.

De plafondschilderingen zijn beeldschoon doordat ze kortgeleden zijn schoongemaakt. Op het plafond van één van de kapellen bevond zich de beroemde Zodiak (dierenriem). Het origineel hangt nu in het Louvre in Parijs.

Investering bij:
2 personen € 85,- p.p.
3 personen € 60,- p.p.
4 personen € 45,- p.p.

(inclusief vervoer, gids begeleiding, een lunch die we onderweg meenemen en baksheesh voor guards in de tempel
exclusief entreeticket, tip voor chauffeur)


Dendara & Abydos – het vrouwelijke en mannelijke hart
Duur: 2 dagen met overnachting in Abydos

spirituele reis Egypte - Osiris spirituele reis Egypte - Osiris Je kunt er ook voor kiezen de tempels in Dendara en in Abydos te bezoeken met 1 overnachting in het Flower of Life Guesthouse in Abydos. Dendara en Abydos vormen het vrouwelijk en mannelijke centrum van de energie uit het chakra energiesysteem, het hart. Meer de tijd nemen in het combineren van deze tempels, werkt nog meer verdiepend. Je zult er waarlijk van genieten.

Wel is het goed te weten dat je in Abydos het idee krijgt een bijbels dorpje binnen te rijden. De kamers in het Guesthouse zijn eenvoudig, met gedeelde badkamers. Het uitzicht vanaf het dak naar de tempel en woestijn is fabuleus. Als je oké bent met eenvoud, is dit meer dan de moeite waard.

Investering bij:
2 personen € 250,- p.p.
3 personen € 180,- p.p.
4 personen € 140,- p.p.

Op basis van kamer op indeling. (inclusief vervoer, gids begeleiding, ontbijt, lunches, diner en baksheesh voor guards in de tempel
exclusief entreetickets, tip voor chauffeur)


Bij elke excursie is het mogelijk na het georganiseerde deel ongeveer een 1/2 uur op eigen gelegenheid de tempel of tombe te ervaren.


De entreetickets die je zelf mag kopen:
De tickets voor kinderen tot 12 jaar zijn de helft van de prijs.

Tempel of tombe: p.p.
Medinet Habu 80 EGP
Colossus of Memnon free
Karnak 200 EGP
Hatshepsut 140 EGP
Tombe van Ay 60 EGP
Edfu 180 EGP
El Kab 60 EGP
Dendara 120 EGP
Abydos 100 EGP

Ter indicatie: 50 EGP is nog geen €3,-

De tip voor de chauffeur is 10% – 12% van zijn prijs. Afhankelijk van hoe jullie/jij zijn service hebben ervaren. Het bedrag kan met mij worden overlegd.


Deze spirituele excursies zijn niet voor iedereen geschikt...

Het is van belang dat je ‘iets met energie’ hebt. Dat je energie kunt voelen en ervaren. Dat je in Nederland of in een ander land een cursus energiewerk hebt gedaan bijvoorbeeld: yoga, meditatie of intuïtieve ontwikkeling.

Spirituele verdieping en het ervaren van energie in de specifieke kapellen in de tempels is uitgangspunt in de spirituele excursies. Op het moment dat je daar niets of minder mee hebt, is deelname een teleurstelling en geldverspilling. En dat zou jammer zijn!


Wil jij het spirituele een plek geven in jouw individuele reis in Egypte? Boek dan nu één of meer van de spirituele excursies!

Klik hier om aan te geven welke spirituele excursie(s) je wilt gaan boeken en je ontvangt een bevestiging op maat! Na je boeking ontvang je de factuur, aanbetaling is 50%. De andere helft betaal je ter plaatse in Egypte, bij voorkeur in Euro’s (dat scheelt je weer transactiekosten en valutakoers verschil bij de bank).

Heb je nog vragen of meer informatie nodig om een beslissing te kunnen nemen over je deelname aan de spirituele excursies, neem dan gerust contact met me op.
Bel +31 (0)6 – 28 86 86 47 of 01 – 06 828 7715 (egyptisch nummer) of mail naar info@atma-reizen.nl.

Het lijkt me erg leuk samen spiritualiteit en het ervaren van de energie een plek te geven in jou of jullie reis!


Hartelijke groet,
Lydia Atema
Lydia Atema