ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Wil jij in energie de tempels in en rond Luxor
bezoeken en ervaren?

Excursies met diepgang!

Heb je documentaires gezien of gelezen over het mysterie van de tempels uit het oude Egypte? In Ancient Khemit (het oude Egypte) leefden mensen in een hoger bewustzijn samen. Ze werkten in tempels met klanken en chanting en voerden energetische rituelen uit. De hoge energie in de tempels is te voelen en ervaren. En het mysterie ontvouwt zich meer en meer.

Ga jij of jullie individueel op reis naar Egypte en wil je toch ook de spirituele diepgang en de energie van de tempels ervaren? Karnak tempel in Luxor, de tempel van Hathor uit Dendera, Abydos tempel gewijd aan Osiris en Isis... al deze tempels hebben kapellen, beelden met een eigen verhaal en energie.
7 oud Egyptische
wijsheden

die je leven verrijken
Gratis eBook voor spirituele excursies

Vraag Gratis eBook aan voor orientatie op spirituele excursies
het is GRATIS

Plekken waar je als gewone toerist langsheen loopt of niet op gewezen wordt. In een spirituele excursie kom je op die plekken waar andere toeristen niet komen. En soms is het nodig ‘het mannetje met de sleutel’ te kennen. Er is de rust om de energie te voelen, een meditatie te doen en tot een diepere beleving te komen.

Wil jij meer weten over de oude Khemitian kennis en wijsheid anders dan een toeristische gids je vertelt? In Egypte is er de oude traditie van mondelinge overlevering van kennis en wijsheid. Kennis en wijsheid die binnen de familie en gemeenschap van generatie op generatie wordt overgedragen tot tientallen 1000-en jaren terug.

Historische verhalen en datering van tempels die duidelijk verschillen met wat de wetenschap van de Archeologie en Egyptologie aan ons bekend maakt. Tijdens de spirituele excursie vertel ik je vanuit eigen ervaringen en de oude Khemitian kennis en wijsheid zodat je het andere verhaal hoort.

Herken jij jezelf in één of meer van bovengenoemde overwegingen? Dan is het boeken van één of meerdere spirituele excursies echt iets voor jou of jullie.Lydia Atema Graag stel ik me als begeleider van deze spirituele excursies aan je voor. Mijn naam is Lydia Atema en ik heb mijn reizen naar Egypte als zeer krachtig ervaren. Ervaringen die niet in woorden zijn uit te drukken. Een energiekracht in de tempels in een tijd gebouwd die niet exact te dateren is. Een mysterie! En dat is te voelen.

In mijn leven trek ik van nature naar de essentie van de dingen. Zo had ik direct al weinig met wat gidsen mij in Egypte vertelden of het verhaal dat de grote piramide in de tijd van Pharao Cheops zou zijn gebouwd. Zomaar uit het niets herkende ik de structuur van vooral de tempel van Hathor in Dendera en de tempel in Abydos. En had het geluk meer te horen en te lezen vanuit de oude traditie van mondelinge overlevering waarin kennis bewaard is gebleven.

Sinds 2008 geef ik de inwijdingen in Shambala (het krachtigere Reiki) en in de Egyptische natuurkrachten. Een universele energie rechtstreeks uit de Bron van Leven. Tijdens de excursiedagen mediteren we en als het kan, ontvang je activaties afgestemd op de Ene, de Bron van Leven. Ook specifiek Egyptische krachtvelden, als dit naar voren komt. Je energiekanalen openen zich meer en je energie stroomt krachtiger door je lichaam. Je kunt de energie in de tempels dieper ervaren.

Ik werk al een aantal jaren met fijne mensen die gids of chauffeur in Egypte zijn. Een prettige chauffeur draagt gewoonweg ook bij aan de sfeer van de dag. Goede mensen waarmee ik werk om jullie spirituele excursie tot een onvergetelijke dag(en) te maken.

Zou het niet bijzonder mooi zijn?
Als je in je individuele reis in Egypte ook het spirituele een plek kunt geven:

• Te mediteren en ontspannen in jouw oneindige energiebron. Je ontvangt meditatie en activatie vanuit de Bron van Leven en Egyptische krachtvelden zodat je de tempel bezoeken dieper in jezelf kunt ervaren.

• En je komt op plekken, in kapellen in de tempels waar ‘de gewone’ toerist niet komt.

• In alle rust en ruimte de energie van de tempel kunt ervaren.

Mediteren in de kapellen van de tempels en op krachtplaatsen in de woestijn.

• Meer te ontdekken over de tempels vanuit de mondelinge overlevering uit de Ancient Khemitian traditie (het oude Egypte).

Door mijn spirituele reizen in Egypte zijn er soms bezoekjes mogelijk die je individuele reis in Egypte een nog mooiere beleving en meer verdieping geven.

Zo is het mogelijk te mediteren op een plek in de woestijn waar geen toeristen komen, een schooltje uit een Nederlands project te bezoeken en bijvoorbeeld pennen aan de kinderen uit te delen. Het project Light of Luxor te bezoeken om daar meegebrachte 2e hands kinderkleding naartoe te brengen. De mensen van de Stichting vertellen ons wat ze doen en laten ons hun projecten en producten zien. Erg dankbaar en mooi om een stukje Luxor van binnenuit te zien en ervaren.


Dat kan!!
In de spirituele excursies in Luxor laat ik je kapellen in tempels ervaren waar je als ‘gewone’ toerist niet komt.

Een spiritueel en energetisch ervaren
wat je individuele reis in Egypte meer verdieping geeft.Data van de spirituele excursies Luxor - Egypte:

spirituele excursies voor individuele reizigers kunnen elk jaar van oktober t/m april
neem voor mogelijkheden contact met ons op via info@atma-reizen.nl

Het is ook mogelijk om de excursies te boeken als je een vakantie verblijft in Hurghada of Marsa Alam. Om die spirituele verdieping te ervaren en niet in een sneltreinvaart langs de tempels te sjeezen adviseren wij minimaal 3 overnachtingen in een hotel in Luxor.

Wil je vanuit Hurghada of Marsa Alam de excursies gecombineerd met vervoer en overnachting in Luxor boeken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Bel +31 (0)6 – 28 86 86 47 (via de Signal app) of 01 – 06 828 7715 (egyptisch nummer) of mail naar info@atma-reizen.nl.


Ook is het mogelijk met kinderen vanaf 8 jaar, deze excursies te boeken. Samen met de kinderen gaan we spelenderwijs en in rust mediteren, op ontdekkingstocht in de tempels en het lokale Egyptische leven proeven. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.


3 of 2-daags spiritueel excursiepakket Luxor

spirituele excursie Egypte - Osiris in Hatshepsut tempel Naar: tempel van Amon in Karnak op de Luxor Eastbank
tempel van Hatshepsut en tombe van Ay op de Luxor Westbank
Habu tempel in Medinet Habu op de Westbank

Dit is een mooie driehoek aan tempelbezoeken die energetisch onderling verbonden zijn in de energie van het vrouwelijke en mannelijke in balans. Het grootste, imposante tempelcomplex van Egypte, de tempel van Amon, is een must see in Luxor. De tempel van Hatshepsut ligt omringd in de bergen van de woestijn. In de fijn voelende energie van de vallei van Hathor. De tombe van Ay is een minder bezochte tombe in de Vallei der Koningen. De tombe ligt in de oorverdovende stilte van de Vallei of Thoth. Het is erg leuk om in de middag door dorpjes en agrarische velden naar Medinet Habu te fietsen.

Klik hier en lees meer inspiratie over dit 3 of 2-daags spiritueel excursiepakket Luxor


2 of 1-daagse Dendera & Abydos – Eenheid door dualiteit

spirituele reis Egypte - Horus kapel De tempel in Dendera is gewijd aan Hathor, zij is één van de oudste ‘godinnen’. Zelf noem ik Hathor een oorspronkelijk Bron principe. De plafondschilderingen zijn beeldschoon doordat ze kortgeleden zijn schoongemaakt. Op het plafond van één van de kapellen bevond zich de beroemde Zodiak (dierenriem).


De tempel in Abydos is gewijd aan Osiris. Osiris staat voor eenheid en heeft 7 heiligdommen. De kapel van Osiris is de enige kapel met een doorgang naar achter met een aantal kamers. Deze kamers zijn gewijd aan de cultus van Osiris. De muren van de tempel hebben de mooiste afbeeldingen en beschilderingen die er in Egypte te zien zijn.

Klik hier en lees meer inspiratie over deze 2 of 1-daagse Dendera & Abydos
1-daagse Medinet Habu & Jeep in de woestijn bij Luxor

spirituele reis Egypte - Medinet Habu We gaan met een tuktuk (overgekocht van de Indiërs 😊) naar Medinet Habu tempel. Deze tempel ligt in de Vallei der Koninginnen en is gebouwd op ‘de heuvel van Djeme’ heilige grond waar volgens de overleveringen de eerste 4 man en vrouw godenparen zijn begraven.

Na de lunch gaan we met een jeep en bedoeïnen een stuk de woestijn in vlakbij Luxor. De woestijn vanuit Luxor is ruiger... rotsiger. In de woestijn bereiden de bedoeïnen thee voor ons en mediteren we in de stilte van de woestijn. In het vrouwelijke wat in de bergen van de Vallei van de Koninginnen is.

Klik hier en lees meer inspiratie over deze 1-daagse Medinet Habu & Jeep safari


5-daagse Dakhla oase en woestijn – Parel van de woestijn

spirituele reis Egypte - Onderweg naar Dakhla We reizen naar de zacht krachtige en vriendelijke Dakhla oase, ook wel de ‘inner oases’ genoemd. Eén van de mooiste oase in Egypte.

Dichtbij het hotel waar we verblijven is een warmwaterbron waar je elke ochtend of voordat je naar bed gaat je heerlijk kunt zuiveren. Goed voor je zachte huid 😊. Het is heerlijk om met je blote voeten te wandelen in het woestijnzand, het zand heeft genezende kracht.

spirituele reis Egypte - Onderweg naar Dakhla Deir el Hagar
De ancient naam van Deir el Hagar is Setweh wat betekent ‘de plaats waar je thuiskomt’.
De god van de Dakhla Oase is Seth waarvan vele afbeeldingen in Deir el Hagar tempel te vinden zijn met een valkenhoofd en blauw antropomorfisch lichaam.

Eén dag gaan we met de jeep(s) de woestijn en zandduinen van Dakhla in. Dit is puur.. zonder menselijke tussenkomst in gebouwen, wegen, auto’s. De Bron van al het Leven is daar nog direct in verbinding met de aarde. Een hoorbare stilte.

Klik hier en lees meer inspiratie over deze 5-daagse Dakhla oase & woestijn


Wij kunnen ook een magische ballonvaart bij zonsopgang voor je regelen. Ook de sfeervolle hotel(letjes) in Luxor Westbank en het taxi vervoer naar Luxor kunnen we voor je boeken. Neem contact met ons op om je wensen te bespreken voor je reis met spirituele diepgang in Luxor.Deze spirituele excursies zijn niet voor iedereen geschikt...

Het is van belang dat je ‘iets met energie’ hebt. Dat je energie kunt voelen en ervaren. Dat je in Nederland of in een ander land een cursus energiewerk hebt gedaan bijvoorbeeld: yoga, meditatie of intuïtieve ontwikkeling.

Spirituele verdieping en het ervaren van energie in de specifieke kapellen in de tempels is uitgangspunt in de spirituele excursies. Op het moment dat je daar niets of minder mee hebt, is deelname een teleurstelling en geldverspilling. En dat zou jammer zijn!


Wil jij het spirituele een plek geven in jou individuele reis in Egypte? Boek dan nu één of meer van de spirituele excursies!

Heb je nog vragen of meer informatie nodig om een beslissing te kunnen nemen over je deelname aan de spirituele excursies, neem dan gerust contact met me op.
Bel +31 (0)6 – 28 86 86 47 (via Signal app) of 01 – 06 828 7715 (egyptisch nummer) of mail naar info@atma-reizen.nl.

Het lijkt me erg leuk samen spiritualiteit en het ervaren van de energie een plek te geven in jou of jullie reis!


Hartelijke groet,
Lydia Atema
Lydia AtemaPS. Wil je nog meer excursies in Luxor doen? Er is nog zoveel meer te zien in de Luxor Westbank; De valley of the Kings, Deir el Medina, Ramesseum tempel. Dan kan ik je een betrouwbare taxi chauffeur Ahmed Tut aanraden. Klik hier en lees meer informatie (in het Engels)

Wil je deze workshop delen? Vind ik fijn en wordt zeer gewaardeerd