Alle hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt.
Behalve voor de 3 dagen op het houten zeilschip (12-daagse reis) zijn voor de rest de lunches en diners niet bij de reissom inbegrepen.
De keuken in Egypte is niet heel uitgebreid en heeft Turks, Grieks, Romeinse invloeden. Er zijn niet veel groenten en het vlees is veelal duur. De meest populaire gerechten zijn Kofta en Kebab. Kofta is gekruide, gegrilde lamsworstjes en Kebab is gegrilde lamsstukjes veelal geserveerd met Tahini (sesam saus). Koushari is een ander veelgemaakt gerecht van linzen, macaroni, kikkererwten en rijst. Als vegetariër kun je in Egypte goed terecht. De groentegerechten die er zijn, zijn een combinatie van: courgettes, aubergines, uien en tomaten.
Over het algemeen wordt gezegd dat de keuken in Egypte niet zóóó hygenisch is. In de steden en in Abydos is het eten eigenlijk altijd ok. Toch kan een lunch onderweg even anders vallen dan gedacht. Het is dan goed om homeopathische middelen maar ook de lichte en zwaardere variant van imodium bij je te hebben tegen diarree. Het virus moet uit je lichaam dus als het kan, laten gaan wat er kan worden losgelaten. Alleen soms gaat de reis wel door in een busrit van 5 of 6 uur en dan is het handig en prettig voor jezelf deze middelen bij je te hebben.
Drink absoluut geen leidingwater. Overal zijn flessen drinkwater te koop. Let er wel op dat de dop nog goed verzegeld is.
Thee is altijd veilig te drinken. Egyptenaren drinken thee en koffie sterk en met veel suiker. Dus ’sukar shwaiyya’ als je een klein beetje suiker wilt.
In de steden maken ze de lekkerste juices van het seizoensfruit van dat moment. Een lekker verkoelende, heerlijk gemixte juice van: banaan, guava, limoen, mango, sinaasappel, granaatappel, aardbeien en/of suikerriet.
Klik hier om verder te lezen over de 9-daagse Spirituele Egypte reis
Klik hier om verder te lezen over de 13-daagse Spirituele Egypte reis
Klik hier om verder te lezen over de 12-daagse Spirituele Egypte reis