Momo’s (gevulde deegflapjes)

Momo’s is een typisch Tibetaans gerecht. In de dhaba’s (eetkraampjes) die je tijdens de Atma Reizen veel tegenkomt, is dit één van de 3 of 4 gerechten die worden klaargemaakt.
Momo’s zijn gestoomde of gefrituurde deegflapjes met vlees (rundvlees gehakt met uien) of groenten.

Voor 12-18 stuks

Voor het deeg:
3 koppen bloem (1 kop=2,4 dl)
2,4 dl warm water met bouillon

Momo'sVoor de vleesvulling:
500 g mager rundvlees fijngehakt
1 fijngesneden ui
250 g daikon, spinazie of kool – fijngesneden
1 fijngesneden teentje knoflook
2 fijngesneden lente-uitjes
2 eetlepels verse, fijngesneden koriander
zout naar smaak

Bereiding:
Meng bloem en water, kneed het tot en soepel deeg en vorm er een bal van.
Laat 30 minuten bedekt met een vochtige theedoek rijzen.

Breng een grote pan water aan de kook.

Snijd het deeg in 12 tot 18 stukken. Rol die uit in kleine, platte cirkels van ongeveer 7 cm diameter en 1 mm dik. Eventueel het deeg met bloem bestuiven.

Vermeng alle ingrediënten voor de vulling. De Tibetanen doen het niet maar je kunt de vulling licht aanbraden met olie. Plaats een lepeltje van de vulling in ieder cirkeltje, maak er dan een pakketje van en zorg dat ze goed dicht zijn.

Plaats de momo’s in een stoompan of stoommachine en stoom ze gedurende 30 minuten.
De momo’s kunnen na het stomen nog gefrituurd worden.

Serveer met een milde tomatensaus, “Tsal”, gemaakt van fijngehakte tomaten, verse koriander, lente-ui, look en sojasaus.

Een vegetarische vulling bestaat uit fijngesneden kool, bok choy, tofu, lente-ui, gember en look.

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *