Spiti Holiday Adventure

Een zeer betrouwbaar agentschap in Spiti die mountain trekkings, jeep tours langs boeddhistische kloosters, culturele tours maar ook ski tours organiseert in en rondom de bergen van Spiti.

 Eigenaar is Ramesh Lotey, een eerlijke en betrouwbare man, die geboren is in één van de dorpen in Spiti en binnen de Spiti gemeenschap een aparte plaats inneemt. Ik noem hem wel ’the man in between worlds’.
Het agentschap Spiti Holiday Adventure kun je vinden op de Main Bazar in Kaza. Je kunt er altijd binnenlopen, Ramesh geeft je graag informatie over wat je allemaal in en rondom Spiti kunt ondernemen.

Even buiten Kaza ligt in Rangrik, Hotel Spiti Sarai. Samen met Samba, is Ramesh daar manager. Rangrik is een woord uit het Tibetaanse Bhotia dialect en betekent ‘zelfbewustzijn’.
Het is een prima hotel om een heerlijk relaxed verblijf te hebben. Een goede uitvalsbasis voor mountain trekkings.
Mocht je voornamelijk in Spiti zijn om de boeddhistische kloosters te bezoeken dan is het even afwegen of je beter in Kaza kunt verblijven. Een verblijf in Hotel Spiti Sarai is goed te doen op het moment dat je zelf de beschikking hebt over een gehuurde jeep (met chauffeur) voor een aantal dagen. Je bent dan flexibel en kunt gaan en staan, waar en wanneer je dat wilt. Op het moment dat je dit niet hebt, ben je afhankelijk van Ramesh, andere gasten of een toevallige voorbijganger die jou of jullie kunnen meenemen naar Kaza. Ik geef je dit graag ter overweging mee, in de keuze voor dit hotel.

Atma Reizen werkt al een paar jaar, naar volle tevredenheid, samen met Spiti Holiday Adventure en Hotel Spiti Sarai.

 

Surabhi Hotel in Manali – Vashisht

Surabhi Hotel is een goed middenklasse hotel in Manali – Vashisht. Vashisht ligt 3 km noord van Manali en is een heerlijk rustige plek van waaruit je goed naar Manali en Old Manali kunt tuffen met de autoriksja. Naar Manali gaat bergafwaards en scheelt je een paar roepies. Terug naar Vashisht is het even goed checken of het motortje van de autoriksja de tocht naar boven gaat trekken.
Surabhi HotelHet hotel ligt aan de Beas Rivier en alle kamers hebben een balkon met het meest fantastische uitzicht. Het hotel heeft voor ieder budget een bijpassende kamer.
Manager van het hotel is Prem Thakur wat ‘koning van de liefde’ betekent. Een vriendelijke, rustige man .. als je even de tijd met hem neemt, kan hij je interessante tips geven en kan hij het een en ander voor je regelen.