Spiti Holiday Adventure

Een zeer betrouwbaar agentschap in Spiti die mountain trekkings, jeep tours langs boeddhistische kloosters, culturele tours maar ook ski tours organiseert in en rondom de bergen van Spiti.

 Eigenaar is Ramesh Lotey, een eerlijke en betrouwbare man, die geboren is in één van de dorpen in Spiti en binnen de Spiti gemeenschap een aparte plaats inneemt. Ik noem hem wel ‘the man in between worlds’.
Het agentschap Spiti Holiday Adventure kun je vinden op de Main Bazar in Kaza. Je kunt er altijd binnenlopen, Ramesh geeft je graag informatie over wat je allemaal in en rondom Spiti kunt ondernemen.

Even buiten Kaza ligt in Rangrik, Hotel Spiti Sarai. Samen met Samba, is Ramesh daar manager. Rangrik is een woord uit het Tibetaanse Bhotia dialect en betekent ‘zelfbewustzijn’.
Het is een prima hotel om een heerlijk relaxed verblijf te hebben. Een goede uitvalsbasis voor mountain trekkings.
Mocht je voornamelijk in Spiti zijn om de boeddhistische kloosters te bezoeken dan is het even afwegen of je beter in Kaza kunt verblijven. Een verblijf in Hotel Spiti Sarai is goed te doen op het moment dat je zelf de beschikking hebt over een gehuurde jeep (met chauffeur) voor een aantal dagen. Je bent dan flexibel en kunt gaan en staan, waar en wanneer je dat wilt. Op het moment dat je dit niet hebt, ben je afhankelijk van Ramesh, andere gasten of een toevallige voorbijganger die jou of jullie kunnen meenemen naar Kaza. Ik geef je dit graag ter overweging mee, in de keuze voor dit hotel.

Atma Reizen werkt al een paar jaar, naar volle tevredenheid, samen met Spiti Holiday Adventure en Hotel Spiti Sarai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *