Sta jij er wel eens bij stil wat en hoeveel je zomaar voor ‘waar’ aanneemt?

Sta jij er wel eens bij stil hoeveel beelden en gedachten je zomaar vanuit de buitenwereld in jezelf aanneemt zonder dat jij dit in jezelf waarneemt?

In je leven gaat het erom jezelf te realiseren. Het leven en jezelf daarin te onderzoeken in alle lagen diep. Zodat je jezelf volledig leeft.

Oude geschriften die oude en wijze kennis over het leven bevatten, zijn in latere tijden vervormd en herschreven op een manier die de machthebbers uit die tijd goed uitkwam. Deze teksten zijn in religies voor ‘waar’ door de geest van mensen gepompt. En voor waar aangenomen! Een collectieve referentie geworden.
De laatste jaren is daar de tv, reclame en mediaberichtgeving een vervolg op. Waar mensen als verdoofd door de buis van de tv worden gezogen en aannemen wat daar wordt gezegd, zonder zelf te onderzoeken.

Zelfonderzoek is er minder en minder en dat voelt voor mij als pijnlijk om te zien.

Colour of LoveSteeds minder in contact met het waarnemen van het leven in jezelf. En van daaruit uitbreidend in het leven de puzzelstukjes op hun plaats vallen. Toen ik op 11 september de beelden met dramatische muziek van de inslag van vliegtuigen in de Twin Towers zag, kon ik mijn ogen niet geloven. Voor mij klopte het niet! Ik kon nog niet precies mijn vinger erop leggen maar besloot op dat moment geen nieuws meer te kijken op tv. En dat is wat ik 10 jaar lang heb gedaan. Later ontving ik via andere kanalen de informatie waaruit duidelijk werd waarom het verhaal over 11 september voor mij niet klopte.

Nu is daar, ook in de spirituele wereld, de berichtgeving via internet bijgekomen. Sneller en sneller. En ook in die spirituele wereld zie ik dat berichtgeving snel wordt aangenomen en tegen zogenaamd onrecht ‘ten strijde’ wordt getrokken. In plaats van in jezelf te onderzoeken!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor alles wat je aanneemt. Of dit nu voedsel is, je ademhaling, je eigen gedachten of meningen van anderen. Er is geen absolute waarheid. Het gaat erom te onderscheiden wat van binnenuit, vanuit eigen waarneming wordt gedeeld of vanuit bewuste manipulatie (met een bepaald doel). Mooi woord eigenlijk… waar-neming. Gedeelde waarnemingen van mensen van binnenuit, vormen één geheel.