PIKANTE KOFTA met Egyptische salade

Voor 4 personen.

KOFTA
500 gram rundergehakt
snufje zout en peper
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
½ theelepel kaneelpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel fijn gehakte verse munt of koriander
3 eetlepels olijfolie

TOMATENSAUS
Ongeveer 5/6 tomaten
Klein blikje tomaten puree
1 ui, gesnipperd
Komijn, zout, peper
Kip bouillon

SALADE
Tomaten & komkommer
Bosuitje, gesnipperd
Peterselie, snufje zwarte peper en zout
Olijfolie
Citroen

BEREIDINGSWIJZE:

Meng voor de kofta het gehakt met de ingrediënten: gesnipperde ui, knoflook en verse munt of koriander, voeg kaneelpoeder en een snufje zout en peper toe. Vorm van het gehaktmengsel korte frikandellen. Verhit de olijfolie en de chilipoeder in een koekenpan en bak hierin het gehakt rondom bruin en gaar in 15 – 20 minuten.

Snij de tomaten in kleine blokjes. Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak de gesnipperde ui goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en verhit deze op hoog vuur, tot een papperig, dikkere saus. Meng de kip bouillon in water en voeg deze toe, samen met het blikje tomatenpuree en de kruiden. Roeren op laag vuur tot een saus. Leg de kofta’s in de saus en laat even samen pruttelen.

Je kunt dit serveren met een eenvoudige Egyptische salade: Snij wat tomaten, komkommer, een bosuitje, peterselie in hele kleine blokjes/stukjes. Doe deze in een schaal/kom en voeg wat olijfolie, een snufje zwarte peper, zout en citroen erbij, goed mengen.

BIL HENNAH IL SHIFFA!

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *