Mijn ontmoeting met priester Mohammed

Als we over de zanderige weggetjes Abydos binnenrijden, zien we daar de tempel met haar trappen in volle glorie liggen. Na gesetteld te zijn in mijn kamer in The House of Companions, waar we verblijven, wil ik eigenlijk direct naar de tempel toe lopen. De avond valt, het licht van de zon verdwijnt en dan is het niet handig als vrouw alleen over de zandpaden naar de tempel te lopen. Dus wandelt de 14 jarige Mohammed met mij mee.

de jongere mohammedIk zie de tempel in een mooi lichtschouwspel liggen…. alleen lijkt het daar in deze wandeling niet om te gaan. Mohammed praat honderduit en vraagt mijn aandacht.
We hebben direct een ‘direct’ contact. En ik zie een priester uit oude tijden in hem. Mohammed vertelt dat zijn vader 4 jaar geleden is overleden. Hij is de oudste zoon wat betekent dat hij voor het inkomen voor het gezin mag zorgen. Zo maakt hij schoon in The House of Companions en verkoopt toeristische prullaria in het plaatselijke Egyptische mataam (restaurant).
‘Later als ik groot ben, wil ik veel geld verdienen en een grote auto kopen.’ Zo zegt hij… en ook daarbij ‘ik wil goed doen, helpen vanuit mijn hart’.

Een volgende ochtend in de tempel staat Mohammed in ene voor mij met een blikken ringetje als geschenk voor mij. Ik neem het ringetje aan en draag het die dag in mijn meditaties. In het Osireion heb ik het gevoel het ringetje in mijn handen te nemen en ‘door mij’ te vullen met de energie van het Osireion. Daarbij komt binnen, het ringetje terug te geven aan Mohammed. Maar ah, een geschenk teruggeven, dat is niet even zomaar iets in ‘de Egyptische cultuur’. Op de wandeling terug naar The House of Companions loopt Mohammed met mij mee. Ik kijk hem aan en in het ‘directe’ contact komt de boodschap over. Van mens tot mens is het nog even uitleggen dat het ringetje is ‘opgeladen’ met de energie van het Osireion en dat het ringetje nu een geschenk van het Osireion aan Mohammed is.

Op een dag, in mijn meditatiewandel door de Abydos tempel, loopt daar in ene Eli Mohammed met mij mee. En vergezelt mij naar de 7 kapellen achterin de tempel: van Horus, Isis, Osiris…. In elke kapel doe ik een lichte meditatie waarin Eli Mohammed mij volgt. Hij stuurt zelfs mensen weg die de kapel in komen zodat we niet gestoord worden in ons ‘meditatiewerk’, als een echte priester. Steeds meer doet Eli Mohammed met ons mee in de tempel. Hij verandert, ontwikkelt en het kopen van de grote auto lijkt op de achtergrond te raken.

SALAM A LAIKUM (ik wens u vrede)

Wil jij mee met een reis die je leven verrijkt? Een spirituele reis naar Egypte, naar Abydos en de tempel die in vroegere tijden een pelgrimsplaats was?

 

Dat kan in de: 13-daagse “Reis naar je Centrum” in Egypte
elk najaar! Kijk op onze website voor de nieuwe data.
Klik hier om meer te lezen over het programma met de 13-daagse Spirituele Egypte reis!

En dat kan in de: 10-daagse reis “De Prachtige Hereniging” in Egypte
Klik hier om meer te lezen over de 10-daagse Spirituele Egypte reis!

 
© Overnemen van dit artikel of delen daaruit is niet toegestaan zonder de toestemming van Atma Reizen en de auteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *