Treed in de voetsporen van de Inca

De Q’eros, een volk dat hoog in de bergen van de Andes leeft, zijn directe afstammelingen van de Inca. Zij zijn de hoeders van de levensfilosofie en het energiewerk van de Inca die, meer dan 500 jaar, van generatie op generatie is overgedragen. En de laatste 15 jaar is deze oude levenswijsheid en het energiewerk van de Inca ook beschikbaar voor het westen.
Via Juan Nuñez del Prado, een Peruaanse antropoloog en aards-spiritueel mens, die met Q’ero meesters als Don Benito Qoriwaman mocht werken.

Raqchi tempel in PeruRuim 10 jaar geleden viel (bij wijze van spreken) het boek van Elisabeth Jenkens ‘Terugkeer van de Inca’ van de boekenplank bij de boekhandel. Ik las haar boek, vers van de pers, waarin ze haar reis en energiewerk samen met Juan Nuñez del Prado beschreef. Daarna ben ik in een aantal jaren, een aantal weken soms maanden op reis geweest in Peru. Wat een heerlijk zacht, vrouwelijke energie ervaar ik telkens weer in Cuzco! Een gevoel van thuiskomen. In Peru heb ik Juan Nuñez del Prado ontmoet en initiaties van hem ontvangen. Ook in Nederland heb ik workshops bij hem gevolgd.

Het meest krachtige aan het Andes pad, in het energiewerk van de Inca’s, vind ik het werken met het Qosqo. Qosqo is een Quechua woord, de oude taal van de Inca’s, en betekent ‘navel’. Cuzco, de oude Inca hoofdstad van Peru, is daarvan afgeleid. Cuzco is de navel van de aarde, een bijzonder krachtige plaats, de navel van PachaMama.
Het qosqo is je spirituele maag waarmee je energie kunt eten en verteren. In het westen zijn we het gebruik van deze spirituele maag vergeten. Maar als je je richt op het energiecentrum 3 vingers onder je navel en deze opent, zul je merken dat het werkt, soortgelijk aan het diafragma van een camera.


gratis ebook

Kijk ook even in je spambox om je aanvraag GRATIS eBook te bevestigen.

Wil jij het GRATIS eBook ontvangen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’? En ontvang daarbij ook gratis, 7-maal per jaar de InSpirit eZine. Vul je naam en e-mail adres in de velden van het inschrijfformulier.

 


 
Met je qosqo kun je zware energie eten en verteren. De Inca’s stelden zich open voor elke situatie die in het leven verschijnt. Niet zoals in het westen we soms de neiging hebben om ons af te sluiten, te beschermen of te zeggen ‘ik kies niet meer voor die situatie of persoon’ en deze uit de weg te gaan. Daarmee stop je het proces van wat de Inca’s Ayni, energieuitwisseling, noemen.
Open je qosqo en eet de zware energie uit de situatie, trek deze je qosqo in en verteer. Er gaat dan een stroom van zware energie naar PachaMama. Wat voor ons zware energie is, is voor onze PachaMama, moeder Aarde een lekkere lichte maaltijd. Kijk maar in de natuur om ons heen… wat wij als mensen uitademen, ademt de natuur in.

Ben je een goede eter en verteerder van zware energie dan zul je je in elke situatie op je gemak voelen. Je hoeft je niet meer te verdedigen tegen zware, negatieve energieën, je hoeft ze alleen maar te eten. En natuurlijk kan je daarmee in je eigen tempo oefenen. Een goede werking van het qosqo is wat we in onze huidige tijd en maatschappij goed kunnen gebruiken… en we hard nodig gaan hebben.

 

LydiaLydia heeft zelfstandig vele spirituele reizen gedaan naar Egypte, Peru, Zuid Frankrijk, India en andere landen vanuit een diep innerlijk contact met de oude wijsheid van mensen uit oude culturen die in een hoger bewustzijn samenleefden. Die meer in harmonie en contact leefden met de natuur van het leven. In een goed gebalanceerd programma met spirituele reis neemt Lydia mensen mee in innerlijk gevoelde bewustzijnsontwikkeling. Een levensverrijkende reis!
Ze deelt de oude wijsheid, reisinspiratie en oefeningen energiewerk uit India, Egypte of Peru in de InSpirit Ezine. Een magazine met inspirerend artikel via e-mail.

Wil jij het GRATIS eBook ontvangen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’? En ontvang daarbij ook gratis, 7-maal per jaar de InSpirit eZine.
Ga naar www.atma-reizen.nl om daar jouw eBook aan te vragen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’. Kijk ook even in je spambox om je aanvraag GRATIS eBook te bevestigen.

 
© Overnemen van dit artikel of delen daaruit is niet toegestaan zonder de toestemming van Atma Reizen en de auteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *