Omm Sety – Mysterie priesteres uit het oude Egypte

Het verhaal van Omm Sety is tegelijkertijd mysterieus als bewonderenswaardig. De naam Omm Sety is gegeven aan de Engelse Dorothy Louise Eady. Dorothy is ervan overtuigd dat zij de reïncarnatie is van een priesteres in de tempel van Farao Sety I in Abydos.

De Engelse Dorothy is in 1904 geboren in Londen. Op haar 3 jarige leeftijd is zij van een lange trap naar beneden gevallen en door de dokter als ‘overleden’ verklaard. Een uur later zat Dorothy weer rechtop in haar bed, geheel hersteld. Vanaf dat moment heeft zij terugkerende dromen waarin ze in een tempel is met grote, hoge pilaren. Op 4-jarige leeftijd namen haar ouders haar mee naar een Brits museum waar ze in de Egyptische gallerijen helemaal door het dolle heen was, ze kuste de voeten van de beelden van de goden, ze was ‘thuis’. 10 jaar later zag Dorothy in een tijdschrift de tempel van Sety I in Abydos en wist dat deze tempel haar thuis was, de plaats waar ze heeft geleefd. Ze was verbaasd de tempel als een ruïne te zien en vroeg zich af waar de mooie tempeltuinen waren gebleven.

Omm Sety in Abydos - EgypteElk moment dat Dorothy kon, studeerde ze de Egyptology. Ze trouwde met een Egyptische student, woonden jarenlang in Caïro en kregen samen een zoon die Dorothy, Sety noemde. Dorothy werd door de Egyptenaren, Omm Sety genoemd (moeder van Sety). Pas toen haar huwelijk eindigde op haar 52 jarige leeftijd, ging ze naar haar ‘thuis’, naar de tempel van Sety I in Abydos.

In haar dagboeken beschrijft Dorothy de priesteres Bentreshyt te zijn geweest. In de tempel vervulde ze haar rol in de rituelen van dood en wederopstanding van de god Osiris. Farao Sety I viel in liefde voor deze priesteres in hun ontmoetingen in de tempeltuinen. De liefde mocht niet zo zijn want… priesteres Bentreshyt ontdekte dat ze zwanger was, wat voor een priesteres ondenkbaar is. En in plaats van Farao Sety I uit te leveren, pleegde ze zelfmoord.

Omm Sety is overleden in 1981 en ligt in de buurt van Abydos begraven. Omm Sety is toen en ook nu een zeer gerespecteerde vrouw door de mensen in Abydos. Door haar ‘herinneringen’ zijn er delen van de tempel ontdekt die anders verborgen zouden zijn gebleven. Zo heeft ze de exacte locatie kunnen aanwijzen van de tempeltuinen.. en een ondergrondse tunnel onder het noorden van de tempel. Ook heeft ze aangegeven dat er een ruimte onder de tempel van Sety is, met een bibliotheek aan historische en religieuze geschriften. Deze ruimte is in de archeologische opgravingen nog niet ontdekt.

Wil jij op reis naar Egypte?
Naar Abydos en de tempel, waar Omm Sety woonde en haar ontdekkingen deed?

Dat kan in de: 13-daagse ‘Reis naar je Centrum’ in Egypte
elk najaar! Kijk op onze website voor nieuwe data.
Klik hier om meer te lezen over het programma met de 13-daagse Spirituele Egypte reis!

En dat kan in de: 10-daagse reis ‘De Prachtige Hereniging’ in Egypte
Klik hier om meer te lezen over de 10-daagse Spirituele Egypte reis!

 
© Overnemen van dit artikel of delen daaruit is niet toegestaan zonder de toestemming van Atma Reizen en de auteur.

5 gedachten over “Omm Sety – Mysterie priesteres uit het oude Egypte

  1. ‘Ook heeft ze aangegeven dat er een ruimte onder de tempel van Sety is, met een bibliotheek aan historische en religieuze geschriften. Deze ruimte is in de archeologische opgravingen nog niet ontdekt.’ We missen van oud Egypte nog de sacraal geometrische teken-in-gen die de mythes meer diepte geven. We missen codexen met ‘verklarende woorden en symbolen’ lijsten. We kunnen nog steeds de ‘oude taal’ van Cairo niet lezen. Misschien wist de priesteres meer over de ‘code’ dan ze gedeeld heeft?

  2. Wat gaaf om te lezen. Ik heb het boek van haar! Vond het een geweldig verhaal en zoals zij het beschreef hecht ik wel geloof aan haar beweringen. Ooit ga ik naar Egypte!

  3. Misschien Jan Pieter. Ik las eens (of het is me verteld) dat Omm Sety in (trance) meditatie in de tempel te weten is gekomen over de bibliotheek. Toen ze uit de meditatie kwam, zat ze onverklaarbaar onder de spinrag. Net alsof ze fysiek op 2 plaatsen tegelijk was.
    Mijn ervaring is dat de structuur van de Osiris kapel in relatie tot de andere kapellen in de tempel van Abydos in zichzelf sacraal geometrisch is (6×7). En er energetische voeding vanuit constructies en lijnen onder de tempel in Abydos komt. Het Osirion de andere tempel (ongeveer 52.000 jaren oud volgens de Khemitian overlevering) ligt een niveau lager in de aarde, dus onder de tempel in Abydos.

    In eerdere jaren ging ik met de groepen die energetische lijnen in de Osiris kapel ervaren. Nu is dat niet meer mogelijk. Hopelijk is er in de nabije tijd weer meer mogelijk.

  4. Ha Joke, leuk dat je haar boek hebt gelezen. Om super eerlijk te zijn……. heb ik zelf het boek niet gelezen. De mensen in Abydos hebben veel respect voor haar, de mensen die nu in de 50, 60 jaar zijn, kennen haar van toen ze zelf ongeveer 10 jaar waren. En mensen die in Abydos wonen, zijn gewend aan wat wij ‘vreemde’ dingen zouden noemen. Leuk als je naar Egypte gaat! En helemaal als je met ons meegaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *