De dans van Pluto vanuit Egyptische mythologie

PLUTO in de Egyptische mythologie

Ik ben geen astroloog maar dit artikel schreef ik in een combinatie van Egyptische mythologie en de astrologische dans van Pluto met Saturnus. Enjoy 😊

In het oude Egypte was het hele leven op aarde doordrongen van de hemel. Alles was in relatie met de hemel. De bewegingen van planeten aan de hemel en de cycli van de zon. Astronomie, astrologie, land bestuur, wiskunde, magie, anatomie en geneeskunst.. alles greep in elkaar als in één groot geheel. Zo boven zo beneden. Zo binnen zo buiten.

Deze integrale holistische benadering van alles in één geheel, zijn we in de laatste eeuwen langzaam maar zeker kwijtgeraakt. Het wordt tijd om weer de hemel op aarde te realiseren. Te realiseren als werkelijkheid naar voorspoed, geluk en gezondheid voor de mensen, alle wezens en de aarde.

We zijn momenteel in een turbulente periode. Dat is eigenlijk altijd in een overgang van tijdperken. De nieuwe variant van het Corona en de gevolgen voor de gezondheid van een kwetsbare groep mensen. Alles is met alles verbonden. Iedereen, overal ter wereld, merkt de maatregelen in ons individuele leven. En de mammoettanker waarin alles verbonden is, is wereldwijd met een enorme snelheid, zo goed als tot stilstand gekomen.

Op dit moment en in dit jaar 2020 zijn we in een aantal opmerkelijke astronomische planeet standen. Met hun betekenis voor ons mensen op aarde. Goed om dit grotere geheel te zien in de gebeurtenissen zoals die op dit moment voor mensen en alles op aarde spelen. Het jaar 2020 kan gezien worden als het transformatiejaar.

PlutoOp 12 januari 2020 was er de samenstand Saturnus/Pluto in Steenbok. Pluto is de heersende planeet van Schorpioen en overeenkomstig de mythologische Osiris – Horus. Osiris is in Horus wedergeboren. Osiris staat voor de cyclus van dood, wedergeboorte en eeuwig leven. De Schorpioen doodt zichzelf (de angsten die willen vasthouden) met eigen gif en Osiris wordt wedergeboren in Horus, de verwezenlijkte mens. Pluto is transformatiekracht, het toelaten en daarin loslaten van angst. Naar kracht die vrijkomt om in innerlijke wijsheid je leven vorm te geven. Pluto is een onontkoombare kracht.

Saturnus is de heersende planeet van Steenbok.

En staat voor structuur en systemen. De manier van structureren van groter omvattend naar kleiner. Van de wereld, samenleving naar de structuur van je individuele leven. Voor financiële, bedrijfs- en overheidssystemen, onderwijs en gezondheidszorg systemen. Structuren en systemen die allen op dit moment in de vertraging zijn.


gratis ebook

Kijk ook even in je spambox om je aanvraag GRATIS eBook te bevestigen.

Wil jij het GRATIS eBook ontvangen ‘7 oud Egyptische wijsheden die je leven verrijken’? En ontvang daarbij ook gratis, 7-maal per jaar de InSpirit eZine. Vul je naam en e-mail adres in de velden van het inschrijfformulier.


Na januari is Saturnus in Waterman komen te staan, het nieuwe tijdperk. Gemeenschapszin, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid zijn belangrijke waarden voor Waterman. Dit betekent een transformatie van de structuren en systemen zoals wij die nu kennen naar dienend voor gemeenschap, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Systemen die in de loop van de laatste 10 jaren steeds meer in de Saturnische verstarring zijn geraakt.

Het is een astronomische MUST ingegeven door de onontkoombare en steeds dwingender wordende kracht van Pluto. Pluto kwam in 2008 als eerste in Steenbok en legde toen eigenlijk direct de vinger op de zere plek van ons banken, krediet- en financiële systemen met een crisis tot gevolg. Maar fundamenteel zijn deze systemen niet getransformeerd. Met wat lapmiddelen werd het een pappen en nathouden.

Met de samenstand op 12 januari 2020 van Saturnus/Pluto in Steenbok waarna Saturnus in Waterman is komen te staan, is er geen houden meer aan. Transformatie van structuren en systemen moet plaatsvinden. Saturnus loopt in zijn dans nu op Pluto vooruit. Effent haar pad…. Tot Pluto in haar dans op 23 maart 2023 in Waterman komt.

Reis jij met ons mee in een van de Lichtenergie reisprogramma’s in Egypte?

Waarin je de weg naar binnen gaat, kennis en wijsheid opdoet vanuit je hart. Het in de reis vooral gaat om het ervaren van de energie die nog vanuit de aarde resoneert, in de tempels resoneert. Je raakt en ontroert.

Je bent van ♥ te welkom

Klik hier om te ontdekken welke spirituele reisprogramma’s in Egypte we op de planning hebben staan

 
© Overnemen van dit artikel of delen daaruit is niet toegestaan zonder de toestemming van Atma Reizen en de auteur.

Summary
De dans van Pluto
Article Name
De dans van Pluto
Description
Wat de natuurkrachten van planeten in Egyptische mythologie voor ons mensen betekenen.
Author
Publisher Name
Atma Reizen
Publisher Logo

Eén gedachte over “De dans van Pluto vanuit Egyptische mythologie

  1. Pingback: Jupiter danst met Pluto - astronomische stand in 2020schrijfsels & beelden van Atma Reizen:

Reacties zijn gesloten.