ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Over de reisbegeleider: Lydia Atema

Atma Reizen is gestart door Lydia Atema voor reislustige mensen met een intens leven vol diepgang. Mensen die in een spirituele reis ook die diepgang willen en hun leven verder willen verrijken. Hier lees je meer over Lydia’s achtergrond en vanuit welke filosofie zij werkt.

Waarom ben je Atma Reizen gestart?
Reizen is mijn grote passie. En de keuze van de landen van mijn reizen ontstaat vanuit een gevoel van binnenuit, een trekken. Altijd naar de landen waar de energie nog goed te voelen en te ervaren is in tempels en piramides. Al een lange tijd pak ik elk jaar mijn backpack in om, voor een maand of langer, rond te trekken in landen als: India en Nepal, Egypte, Mexico en Guatemala, Peru en Bolivia.
Hoe de Inca’s het echte leven leefden
met 3 praktische Inca technieken waarmee jij je in elke situatie in je leven op je gemak voelt
Gratis eBook

Vraag Gratis eBook aan
het is GRATIS

Ik dompel me onder in de spiritualiteit van de oude cultuur van het land en het contact met de lokale mensen. Vaak ga ik een paar keer terug om het land dieper in spiritualiteit te ontdekken en te ervaren.

Ik ken de landen goed, voel me er thuis. Weet de krachtplaatsen te vinden maar ook de sfeervolle hotels en restaurantjes waar je lekker kunt eten.

De grootste stappen in mijn ontwikkeling en in mijn leven heb ik gemaakt tijdens mijn reizen. En de uitwerking van de reisbelevenissen in mijn leven daarna. Misschien klinkt het je vreemd in de oren… dat je met spirituele reizen en het ervaren van de energie in tempels en piramides een grote stap in je ontwikkeling en in je leven kunt zetten. Toch heeft reizen mij meer gebracht dan de in mijn leven gevolgde gedragsgerichte trainingen en praattherapieën.

Ik ben erg dankbaar in de spirituele reizen de ruimte voor mensen te creëren voor diepe ervaringen die ook hun leven verrijkt.

Waar komt je passie voor reizen vandaan?

Ik ben altijd al een ontdekkingsreizigster geweest. Als 10-er meisje ging ik op mijn fiets door de gangetjes achter de huizen en tuinen naar de kikkerpolder en de zwarte bergen. Ik fietste over de paadjes langs de plassen in de polder, voelde waar het prettig was om een hut te bouwen en denderde op mijn fiets van de zwarte berg af. Er gingen altijd wel een aantal vriendjes en vriendinnetjes mee en ik fietste voorop. Als er een gangetje in de ontdekkingstocht wat minder goed voelde dan ging ik op zoek naar een andere waardoor de tocht nog mooier en leuker werd.


Wat maakt jou een goede organisator en begeleider van spirituele reizen?

Ik heb elk land diep en intens ervaren en weet de krachtplaatsen te vinden. Krachtplaatsen waar niet veel mensen van weten en komen. Ik ken de lokale mensen en heb een goed contact met ze. Zo kunnen er deuren geopend worden die voor anderen gesloten blijven. Verder ben ik gevoelig voor sfeer en ken de sfeervolle hotelletjes en eettentjes waar je lekker kunt eten.

Ik vind het bijzonder mooi mijn kennis en ervaring van het werken met energie door te kunnen geven aan de mensen die meegaan. De technieken van werken met energie specifiek per land India, Peru of Egypte zijn verweven in de spirituele rondreizen.

Ik verdiepte me in de oude levensfilosofieën van de Inca’s en hun manier van werken met energie. Zowel in Nederland als in Peru volgde ik trainingen bij Juan en zijn zoon Ivan Nuñez del Prado in de Inca manier van werken met energie. Ik ben ingewijd in de Munay Ki wat ‘de kracht van de Liefde en de Wil inéén’ betekent of anders gezegd ‘Wees degene die je bent’.

Verder ben ik ingewijd in de 4 graden van Shambhala healing (Shambhala is een vervolg op het meer bekende Reiki). Ik wijd al een aantal jaren mensen in Shambhala in. Shambhala is een Tibetaans boeddhistische legende over een plaats in Tibet waar mensen, eeuwen geleden, in een hoog bewustzijn samenleefden. En mijn eerste meditatiecursussen en een healingopleiding volgde ik bij het Centrum voor Intuïtieve & Creatieve Ontwikkeling in Utrecht.

Diverse boeken heb ik gelezen over Shambhala, De Inca’s en hun filosofieën en manier van werken met energie en de Ancient Khemitian levensvisie uit het oude Egypte. In de verschillende stromingen ervaar ik dezelfde oorspronkelijke bron, waar al het leven uit voortkomt en naar terugkeert.


Reiservaring Spiti-Dharmasala reis

Het was voor ons een heerlijke luxe dat Lydia alles bijna ongemerkt zo goed organiseerde, zelf was ze relaxed en kon ons alle ruimte geven om tot rijke belevingen te komen van al het moois dat we gezien hebben.

De reis was een geweldige ervaring. Er was voldoende ruimte en rust om tot een diepere verwerking van de ervaringen te komen.

Ad en Hanna Stemerding


Ik ben een talent in organiseren en het vinden van nieuwe wegen. Mijn opleidingsachtergrond is in de ICT en Bedrijfskunde. Later aangevuld met Intercultureel Management. En mijn loopbaan startte vrijwel direct als projectleider bij banken en verzekeringsmaatschappijen. Ook daar stippelde ik routes uit die ik met een team mensen doorliep. Ik heb een helikopterview en kan goed het geheel overzien. Mocht er een projectpad binnen de route niet mogelijk zijn dan weet ik direct een aantal andere mogelijke wegen die kunnen worden bewandeld. Verder heb ik een natuurlijk gevoel voor talenten en kwaliteiten in mensen en weet mensgericht een goede samenwerking tot stand te brengen. Talenten die ik allemaal goed kan inzetten voor het organiseren en begeleiden van jouw spirituele reis.


Je bent van harte welkom mee te reizen met één van de spirituele programma’s van Atma Reizen. Lijkt me erg leuk je te ontmoeten! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op.
Mail naar info@atma-reizen.nl of bel 06 – 28 86 86 47.
Ik hoor je graag!