ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Goede balans in de Spirituele reis naar Ladakh & Spiti

zodat je de hoge energie ervaart en echt geniet van de adembenemende bergen en boeddhistische kloosters in de Himalaya van India.

Shambhala & het oude Tibet

Deze reis gaat niet door in 2017.
Klik op de link om verder te lezen over het Spirituele programma India met 21-daagse reis Spiti - Dharamsala.

Heb je films gezien over de Tibetaanse mensen en hun leven in de Himalaya en wil je die sfeer proeven en ervaren zonder de inmenging van de Chinezen? China onderdrukt de bevolking in Tibet en boeddhistische kloosters zijn niet altijd even makkelijk te bezoeken. In het van oorsprong Tibetaanse gebied in de Himalaya van India is de Tibetaanse sfeer en cultuur nog goed te proeven. En zijn belangrijke boeddhistische kloosters vrij te bezoeken en te ervaren.

Misschien heb je gelezen over Shambhala of Shangri La in de Himalaya en wil je die energie zelf ervaren? Je hebt over Shambhala of Shangri La gelezen wat onderdeel is in het Tibetaans boeddhisme. Een paradijselijke plek op aarde waar mensen in een hoog bewustzijn samenleefden. Je wilt daar meer over weten en je wilt die energie zelf ervaren.

Wil jij in alle rust de energie in de adembenemende bergen en de boeddhistische kloosters in je opnemen? En niet overal in een sneltrein vaart langs sjezen? We verblijven een week lang in en rondom Leh, de toeristische hoofdstad van Ladakh. Er is daar alle tijd om de energie te voelen en ervaren. In een aantal boeddhistische kloosters doen we Shambhala meditaties waarmee jij je verbindt met de energie van het klooster en het gebied.

Wil jij naar krachtplaatsen in de bergen waar weinig mensen van weten? Wil jij in meditatie je verbinden met de hoge energie van deze krachtplekken in de Himalaya? Hoge energie die door je stroomt en in jezelf een verdiepende werking heeft op je bewustzijn. Spiti is een van oorsprong Tibetaans gebied in de Himalaya van India. Bij mensen minder bekend en door de afgelegen ligging moeilijker bereikbaar. Toch herbergt het gebied een aantal belangrijke boeddhistische kloosters. En is de hoge energie in de bergen goed te voelen en te ervaren.

Wil je graag met mensen op reis die ook met spirituele ontwikkeling bezig zijn? Het is fijn tijdens de spirituele reis met gelijkgestemden je te verbinden met de hogere energieën. En je ervaringen te kunnen delen. Alleen als je dat wilt natuurlijk! Want niets moet en veel kan, is onze wijze van spirituele reizen.

Herken jij jezelf in één of meer van bovengenoemde overwegingen? Dan is deze spirituele reis naar de Himalaya in India iets voor jou of jullie.Graag stel ik me als reisbegeleider van deze spirituele reis aan je voor. Mijn naam is Lydia Atema en het is apart hoe Spiti, dit gebied in de Himalaya van India, op mijn pad is gekomen.

Voor het plannen van mijn eerste lange reis naar India pakte ik de kaart van India om te zien waar ik heen kon gaan. Mijn oog trok naar een gebied in het Noorden van India, dichtbij de Tibetaanse grens. Pas daarna ging ik kijken welk gebied dit is en erover lezen. Het bleek Spiti te heten en ik las dat het een afgelegen gebied is in de Himalaya met een aantal mooie en belangrijke boeddhistische kloosters.

In mijn reis naar Spiti, na het passeren van de bergpas Kunzum La, voelde en ervoer ik sterk de Shambhala energie. De jeeptocht naar Spiti gaat over slingerende bergpaden, in haarspeldbochten omhoog om bergpassen te passeren. Na het passeren van de Kunzum La, rij je de Spiti vallei binnen en ervaar je de Shambhala energie.
In Spiti is de Shambhala energie voelbaar in de bergen, de aarde en de ruimte om je heen. Er is geen moeite de energie te stromen. De Shambhala energie is eenvoudig als vanzelf in en om je heen aanwezig.

In het Tibetaans boeddhisme is Shambhala een plaats in Tibet waar mensen, eeuwen geleden, in een hoog bewustzijn samenleefden. Shambhala Healing energie (een vervolg op het meer bekende Reiki) is overgekomen naar het Westen waarin mensen kunnen worden ingewijd. Shambhala is een universele energie gericht op het in je eigen kracht komen. De ontwikkeling tot meesterschap over je eigen leven. Loskomen van oude patronen. Herinneren wie je in wezen bent.

Het gebied Ladakh heeft de hoogste concentratie aan boeddhistische kloosters in de wereld. En voor mij voelbaar een gebied met pure mannelijke energie. Het is fijn om met mensen Shambhala meditaties te doen in een aantal van de boeddhistische kloosters. Om zo dieper te verbinden met de energie van het gebied en het klooster. Voor als je dat wilt natuurlijk! Het is ook altijd mogelijk zelf het boeddhistische klooster op jouw manier te ontdekken en ervaren.

Bijzonder mooi vind ik de kennis en verhalen over Shambhala door te kunnen geven aan de mensen die meegaan met de spirituele reis. Ik voel me zeer thuis in het van oorsprong Tibetaanse gebied in India. Weet te vertellen over de boeddhistische kloosters in het gebied en ken de krachtplaatsen voelbaar in de bergen. Ben erg sfeergevoelig en heb dan ook de sfeervolle hotels en gezellige restaurantjes waar je lekker kunt eten voor deze reis uitgezocht. En hoe mooi is het tijdens de spirituele reis in de ochtend te kunnen mediteren in die krachtige energie van de bergen? Ik kijk er altijd weer naar uit deze spirituele reis naar India met mensen te mogen doen. Dit unieke gebied in India waar de stilte in de bergen nog goed te horen is.


Reiservaring Spiti-Dharamsala reis 2009

De reis was een geweldige ervaring. Er was voldoende ruimte en rust om tot een diepere verwerking van de ervaringen te komen.

Hoogtepunt was voor ons de Spiti vallei met de zeer bijzondere Boeddhistische kloosters. Het is een plek waar de oorspronkelijke energie nog sterk voelbaar is.
Als je op zoek bent naar heilige krachtplaatsen dan kun je die hier zeker vinden!

Ad en Hanna Stemerding

Wil je op reis naar een unieke plek in de Himalaya van India waar weinig toeristen komen? Waar je in je spirituele reis de combinatie kunt maken van:

Een spirituele rondreis door de krachtige bergen van de Himalaya in India en langs belangrijke boeddhistische kloosters en plaatsen.

In een van oorsprong Tibetaans gebied waar je de Tibetaanse sfeer en cultuur nog goed kunt proeven zonder de inmenging van de Chinezen.

Mediteren in - en ervaren van de Shambhala energie in jezelf, rondom je, in de bergen. In opbouwende stappen van uitbreiden, bewustwording en onderscheiden van de hoge energieën in jezelf. Waarmee je een volgende stap in je leven zet!

En natuurlijk is er ook tijd om rustig te wandelen in de dorpjes met typisch Tibetaanse huisjes, op een terras met een kopje chai te genieten van de magische bergen om je heen, de markt en winkeltjes te bekijken met de Tibetaanse om mani padme hum muziek en gebedsmolentjes, Thangka s met de meest mooie schilderingen van bodhisattvas.


Dat kan!!
In de 24-daagse spirituele reis naar India neem ik je mee naar het oude Tibet met haar bijzondere boeddhistische kloosters.

Mediteren we in de energie van Shambhala waarmee je een volgende stap in je leven zet.


Data van de 24-daagse spirituele Ladakh - Spiti reis:

woensdag 15 juli t/m vrijdag 7 augustus 2015


De route naar het oude Tibet & Shambhala

Leh is a remarkable site. Here the legends connect the paths of Buddha and Christ. Buddha went through Leh northwards, Issa communed here with the people on his way to Tibet. Secretly and cautiously the legends are guarded. It is difficult to sound them because lamas, above all people, know how to keep silent. Only by means of a common language and not merely that of tongue but also of inner understanding can one approach their significant mysteries.

Altai Himalayas: Nicolas Roerich


Dag 1 De spirituele reis begint

Van Amsterdam vlieg je naar New Delhi waar je in de nacht aankomt. De immigratie duurt even.... het is duidelijk, je bent aangekomen in India. Van het vliegveld word je door de reisbegeleider opgehaald en naar je hotel gebracht waar je dan zeker aan je nachtrust toe zult zijn. In de ochtend ontbijten we samen, maken we kennis met elkaar en bespreken de tips en trucs voor India. Daarna ben je zover voor een eerste kennismaking met de stad.

Dag 2 New Delhi

Humayuns tomb in New DelhiNew Delhi valt als een warme deken over je heen. Het is een indrukwekkende stad: autoriksja's en fietsriksja's scheren links en rechts om je heen, bedelaars trekken je aandacht, tussendoor scharrelen de heilige koeien en iedereen lijkt je vriendelijk te begroeten. Eén kort moment in New Delhi trekt je uit je Westerse denken en plaatst je volledig in het Oosten.

We wandelen in het gebied rondom de Main Bazaar in Pahar Ganj, een wirwar van straatjes met groente- en fruitverkopers, handwerklieden en hier en daar een heilige koe. En we zoeken de rust en verkoeling van een wandeling in de Lodi garden.

Dag 3-10 Leh

(hoogte: 3.500)
De volgende vroege ochtend vertrekken we met een binnenlandse vlucht naar Leh, waar we vroeg in de middag aankomen (totale reisduur: ongeveer 6 uur).

De eerste dagen in Leh zijn nodig om te acclimatiseren. Je hebt even tijd nodig om te wennen aan de hoogte en de ijle lucht. Je zult merken dat zelfs een kleine wandeling veel energie kost.

LehLeh is de toeristische plaats van Ladakh met een main bazaar met vele Kashmiri winkels. Net parallel daarachter is de bazar road waar de Ladhaki's hun kapperszaakjes, kleding- en meubelmakerijen hebben. Loop eens door de smalle straatjes van Old Leh. Vriendelijke Ladakhi's wuiven je vrolijk een 'julleh' groet toe. Op een onverwacht moment doemt in een smal straatje in ene een tempeltje of een stupa op. Een oud Ladakhi mannetje stopt en begint in het Ladakhi tegen je te praten. Jij antwoordt in het Engels. Je verstaat geen klap van elkaar, toch is het een heel gezellig praatje.

Paleizen en kloosters

Vanuit verschillende plaatsen en terrassen in Leh kun je op de Namgyal heuvel het imposante Leh Paleis zien liggen. Het paleis is gebouwd door Sengge Namgyal in de 16e eeuw en 2 maal platgebrand door de Tibetanen en Mongolen. Van binnen is het paleis een wirwar van donkere gangen en hallen. Als je de adem hebt, kun je nog even verder klimmen naar de top van de heuvel, naar het Namgyal Tsemo klooster, gebouwd in 1430. Het uitzicht over Leh en haar omgeving is schitterend.

Dag 6 Jeeptocht naar Hemis en Chemrey

De Indus vallei rondom Leh heeft waarschijnlijk de grootste concentratie aan boeddhistische kloosters ter wereld. Ten oosten van Leh bezoeken we Hemis en Chemrey.

Hemis Gompa

PadmasambhavaHemis Gompa is gesticht in de vroege 17e eeuw. Er wonen 500 boeddhistische monniken. De gompa herbergt een 7-8 meter hoog beeld van de magi r Padmasambhava, schilderingen van Kashmiri kunstenaars en de grootste thangka (12 meter) van Ladakh.
Vele jaren geleden onderzocht Nicholas Notovitch de weg van Jezus Christus en zijn er in Hemis Gompa documenten gevonden dat Jezus in India is geweest en kennis had van het boeddhisme. Op dit moment zijn deze documenten niet meer in Hemis Gompa aanwezig, men weet niet waar ze zijn gebleven.

Dag 8 jeeptocht naar Alchi

We bezoeken de boeddhistische kloosters van Rizong en Alchi Gompa.

Alchi Gompa

Het klooster is gesticht door de vertaler Ringchen Zangpo in de 11e eeuw. Waar je voor andere kloosters bergen moet beklimmen om ze te bezoeken, ligt het Alchi klooster op makkelijk begaanbare grond. Het bestaat uit, een aantal, uit leem opgetrokken tempels die levendige beelden en fresco's van Kashmiri kunstenaars bevat.

Wat heeft de omgeving van Leh nog meer te bieden

Met de lokale bus, wat op zichzelf al een belevenis is, kun je Shey Gompa en Thiksey bezoeken.

Shey Gompa

Het voormalige zomerpaleis van de koningen van Ladakh. Het klooster is met name bekend om z'n 12 meter hoge, koperen Sakyamuni boeddha beeld.

Thiksey

Mantra boekenéén van de mooiste gompa's in de Indus vallei. Het klooster is gebouwd midden 15e eeuw en behoort tot de Gelukpa orde. In Thiksey is het mogelijk een puja (gebed, puja betekent letterlijk 'respect') bij te wonen. Waar het chanten van mantra's wordt afgewisseld met oorverdovend lawaai van trommels en trompetten. Waar jonge boeddhistische monniken, tegen elkaar, om het hardst blazen op hun zeeschelpen.

Dag 11-13 naar Keylong

(hoogte: 3.350 meter)

Adembenemende bergtoppen en groene valleien

Heel vroeg in de ochtend vertrekken we voor onze 16 uur durende jeeptocht van Leh naar Keylong. We passeren passen van meer dan 5.000 meter hoogte: komen langs de Kangyaze Peak (6.400 meter), passeren Taglang La (5.328 meter) en Lachlung La (5.060 meter). Onderweg zul je je nietigheid beseffen in het midden van deze massieve krachten van de natuur. Aan de kant van de weg staan humoristische verkeersborden 'check your nerves on my curves' wat al genoeg zegt over de conditie van de weg.

Keylong

Keylong is omringd door bergen met groen, agrarische velden en het glinsteren van de gletsjers in de opkomende zon.

Het leuke aan Keylong is dat de main bazaar gevuld is met winkeltjes met producten die de lokale bevolking voor het dagelijks gebruik nodig heeft.
Stukken staal worden tot potten en pannen gebeiteld, wol gespind en kleding geweven, hout wordt bewerkt tot stoelen en bedden, een elektriciteitswinkel

In Keylong kun je in rust bijkomen van de ervaringen in Leh – Ladakh of een mooie wandeling maken naar de Khardong Gompa. De volgende ochtend vroeg vertrekken we met jeeps naar Spiti - Kaza (reisduur: ongeveer 10 uur).

Surely the Gods live here, this is no place for men!

Rudyard Kipling over Spiti


Dag 14-19 Kaza

(hoogte: 3600 meter)

Geiten in Spiti - IndiaOnderweg naar Kaza kijk je je ogen uit naar de verschillende landschappen die je tegenkomt. We gaan bij Gramphu linksaf. We komen kuddes geiten tegen waar we ons met de jeep doorheen ploegen, geiten links de berg op- en rechts de berg afjagend.

We rijden door de Lahaul Vallei, een rotsachtig, groen bemost gebied met beneden ons de kolkende Chandra rivier. Passeren de Kunzum La op 4551 meter hoogte en bezoeken daar een boeddhistische tempel.

Hier zal je de adem worden benomen.... vanwege het uitzicht. De Spiti Vallei geeft je weer een totaal ander beeld met haar woestijnachtige, vele tinten rood, zand kleurige bergen. Uiteindelijk komen we laat in de middag aan in ons hotel in Rangrik op een paar kilometer afstand van Kaza.


Reisflinter Spiti-Dharamsala reis 2007

De gids neemt ons mee naar de overkant van de straat.
In een stalletje krijgen we boterthee aangeboden.
Zal Tibet ooit vrij zijn, is zijn vraag?

Gjalt en Maria Schippers


Kaza

De bergen in Spiti en haar boeddhistische kloosters (gompa) hebben hun eigen energetische kracht en werking. In de spirituele rondreis is er de openheid om, zowel individueel als in de groep, te ervaren wat zich aandient. Tijdens ons verblijf in Spiti doen we Shambhala meditaties en oefeningen waarmee je jouw energieveld uitbreidt, je bewust wordt van hoge energieën en kunt onderscheiden.
Tijdens en na de spirituele reis zul je merken dat je helderheid in waarneming toeneemt, toevalligheden zich makkelijker en meer openbaren, een snellere werking van intentie en manifestatie.

Tabo Gompa

We bezoeken Tabo Gompa, één van de meest belangrijke kloosters in de Tibetaans boeddhistische wereld.
De gompa is gebouwd in de 10e eeuw door boeddhisten van de Gelukpa orde.
Op het eerste gezicht ziet het er niet uit als een klooster. Het complex bestaat namelijk uit 9, uit leem opgetrokken, 'tempels'. Het klooster met haar tempels is in de vorm van een mandala min of meer in één keer ontworpen als weergave van het universum. Stap je een tempel binnen dan kom je in ruimtes met 's werelds best bewaard gebleven Tibetaanse kunst, in levendige beelden en fresco's.

Ki Gompa

Ki Gompa in Kaza - IndiaWe klimmen met de jeep nog wat hoger en bezoeken de Ki Gompa op 4100 meter. De grootste gompa in Spiti, net als de Tabo Gompa gebouwd door boeddhisten van de Gelukpa orde. De gompa heeft een 3-tal invasies van andere volkeren en een aardbeving overleefd. De restauratie was in 2000 net op tijd klaar voor de uitvoering van het kalachakra ritueel door de Dalai Lama.

Het dorpje Kibber ligt op 4200 meter hoogte. Een vriendelijk dorp waar de tijd lijkt stil te staan. De wit Tibetaanse huisjes met hun dikke, donkere rieten daken steken prachtig af tegen de blauwe lucht. Het is heerlijk om door dit dorpje te wandelen, stil te staan en contact te maken met de kinderen, de mensen en de natuur....

Spiti is een rijk gebied aan boeddhistische kloosters en natuur .... We bezoeken de 1000 jaar oude Dhankar Gompa, een hoog in de rotsen opgenomen klooster. Dhankar betekent plaats die niet kan worden ingenomen en was voorheen de hoofdstad van Spiti. We kunnen met de jeep door het Pin Valley National Park rijden waar je de krachtige stuwing van het ontstaan van de bergen kunt zien en ervaren en je een bezoek kunt brengen aan de 600 jaar oude Kungri Gompa.

Dag 20-21 Manali

(hoogte: 2200 meter)

Vroeg in de ochtend vertrekken we met de jeeps naar Manali (reisduur: ongeveer 10 uur). De vroege ochtendlucht en -licht geven de bergen een heel andere kleur dan we op de heenweg hebben gezien. Bij Gramphu gaan we weer linksaf en komen in de loop van de middag in Manali aan.


Reisflinter Spiti-Dharamsala reis 2007

We schuiven de gordijnen van onze slaapkamer open en slaan steil achterover van het uitzicht. De bergen die gisteren nog in nevelen waren gehuld, staan deze ochtend zonovergoten te pronken.

Gjalt en Maria Schippers


Even buiten Manali bezoeken we het huis van het spirituele koppel Nicholas en Helena Roerich. Wetenschappers, kunstenaars en spirituele mensen die onder andere in dit deel van India op ontdekkingstocht waren naar Shambhala. Ik vertel je over hun ontdekkingen en in het huis zijn prachtige schilderijen te zien van de magische plekken tijdens hun ontdekkingstocht.

Dag 22-24 New Delhi

De volgende vroege ochtend vertrekken we f met de jeep f met een binnenlandse vlucht van Manali naar New Delhi. Dit is afhankelijk van het weer in deze regentijd. (totale reisduur: ongeveer 15 cq. 6 uur).

Op deze laatste dag kunnen we een bezoek brengen aan Humayun s Tomb, prachtige architectonische tomben uit de Mughal periode omgeven door tuinen waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. En daarna slenteren in de rustige soefi wijk Nizamuddin met haar smalle gezellige marktstraatjes en bezoek aan de tombe van de heilige.

Of je kunt gaan winkelen in het meer westerse Connaugh Place. Je vindt daar prachtige antiekzaken, zijdewinkels, sieradenshops en boetiekjes.

Het is alweer tijd om afscheid van elkaar te nemen en in de avond van de 23e op de 24e dag vertrekken we met de taxi naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam.Maar dit is nog niet alles! Bij deze spirituele reis naar de Himalaya in India ontvang je een aantal extra s die je nog meer verdieping geven en waarmee je nog meer uit deze investering in jezelf kunt halen.


1E EXTRA

Afstemmingsbijeenkomst een aantal weken voor vertrek van deze spirituele reis

Tijdens deze spirituele reis in de Himalaya van India kom je in contact met hoge energieën. Zachte krachtige energie.
En om zoveel mogelijk te halen uit je spirituele reis in India ontmoeten wij en je spirituele medereizigers elkaar een aantal weken voor vertrek. Het is altijd leuk om alvast te weten met wie je dit spiritueel avontuur gaat beleven.

We doen samen een meditatie om af te stemmen en je ontvangt een Shambhala energiekracht overdracht. In de afstemmingsbijeenkomst doen we een oefening uit het Shambhala energiewerk. En je ontvangt een energiekracht overdracht van de Shambhala energie. De energie uit de bron waar het leven uit voortkomt en naar terugkeert.
Shambhala is gericht op ontwikkeling tot meesterschap over je leven. Herinneren wie je in wezen bent. Dat is heelworden , healing naar zijn wie je in wezen bent. Wezenlijke vrijheid. Als voorbereiding op je spirituele reis kun je de oefening herhalen en stroomt de Shambhala energie voor jou, door jou.


2E EXTRA

Lijst met boeken die gaan over de krachtplaatsen die we bezoeken in deze spirituele reis

Als mogelijkheid om je in te lezen zodat je goed voorbereid op reis gaat en je meer verdieping beleeft tijdens de spirituele reis in India.


Wat is de waarde van deze spirituele reis in de Himalaya van India?

Het is niet eenvoudig de waarde van een spirituele reis uit te drukken. Want hoe druk je de waarde uit van een spirituele reis die je veel brengt in je ontwikkeling en in je leven? Niet te vergelijken met een reis van een gewone reisorganisatie.

Deze spirituele reis is een combinatie van:
een rondreis door de krachtige bergen in de Himalaya van India langs belangrijke boeddhistische kloosters en waar je de oorspronkelijke Tibetaanse sfeer en cultuur nog kunt proeven,
met Shambhala meditaties en oefeningen in het uitbreiden, bewustwording en onderscheiden van hoge energieën.
Deze spirituele reis is een investering in jezelf.


Deelname aan deze 24-daagse spirituele reis in de Himalaya van India vraagt een investering in jezelf van € 3.190,-

bij deelname van minimaal 6 spirituele reisgenoten. Bij 4 of 5 spirituele reisgenoten behoren we de reisinvestering te verhogen naar € 3.350,-

Dit is inclusief:

Shambhala meditaties en oefeningen tijdens de reis t.w.v. € 295,-
Afstemmingsbijeenkomst een aantal weken voor vertrek t.w.v. € 75,-
Shambhala energiekracht overdracht t.w.v. € 75,-
Lijst met boekentips bonus

nb. de werkelijke waarde van de Shambhala meditaties en oefeningen is hoger dan benoemd. Het is een spirituele reis waarmee je een volgende stap in je bewustzijnsontwikkeling en in je leven zet.


Deze spirituele reis naar de Himalaya van India is niet voor iedereen geschikt...

o Door de hoge energieën in de bergen mag je goed bekend zijn met het werken met energie en onderscheid kunnen maken.
o Het is een intense reis waarin je in korte tijd vele ervaringen opdoet en energie door je stroomt. Van belang is dat je deze ervaringen en energie direct in het moment of in korte tijd kunt verwerken en een plek in jezelf kunt geven.
o Je hebt een goede geestelijk en lichamelijk stabiele gezondheid en een goede gronding in onze moeder aarde!!
o Je mediteert dagelijks of meditatie is je staat van zijn in je leven.
o Verder vraagt deze spirituele reis een bepaalde mate van innerlijk vertrouwen zodat je vrij bent de spirituele reis in flow aan te gaan.

Voor mensen die houden van zekerheid, precies willen weten hoe de reis verloopt, is deze spirituele reis niet geschikt.
Deelname is dan een teleurstelling en geldverspilling. En dat zou jammer zijn!


Wat je verder nog moet weten:

Investering in jezelf

Deelname aan de 24-daagse spirituele reis in de Himalaya van India vraagt een investering in jezelf van € 3.190,- bij deelname van 6 spirituele reisgenoten. Bij minder spirituele reisgenoten behoren we de reisinvestering te verhogen naar € 3.350,-.

Het verhogen heeft te maken met het moment van definitief doorgaan van de reis en prijs van vliegtickets op dat moment. Plus: we reizen met jeep(s) door de Himalaya van India, 4 reizigers per jeep. Bij 5 spirituele reisgenoten betekent dat we met 2 jeeps rijden, met per jeep 3 reizigers (incl. reisbegeleidster). De hoge kosten voor vervoer mogen dan over minder spirituele reizigers worden verdeeld. Atma Reizen doet al het mogelijke de verhoging van jouw investering zo laag mogelijk te houden.

Aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor deze spirituele reis is 4, het maximum aantal
8 deelnemers.

Op indeling of éénpersoonskamer

Boek je voor jezelf alleen en wil je een kamer delen met een spirituele reisgenoot van hetzelfde geslacht? Dan kun je dit bij je boeking aangeven.
Mocht dit niet mogelijk zijn dan nemen wij contact met je op.

Houdt er rekening mee dat de meeste bedden in India tweepersoons bedden zijn, met aparte 90 cm brede matrassen en apart beddengoed.

Slaap je liever op een éénpersoonskamer? Geef dit dan bij je boeking op. Je betaalt dan een toeslag éénpersoonskamer van € 350,- bovenop genoemd bedrag aan investering.

Wat is inclusief

Hotelovernachtingen op basis van logies (een enkele keer is ontbijt inbegrepen)
Intercontinentale vlucht incl. belastingen en –toeslagen zoals bekend op 1-10-2013
Binnenlandse vlucht Delhi – Leh
Vervoer (jeep) zoals genoemd in programma
Excursies en entreegelden volgens programma
Nederlandse meditatie- en reisbegeleider

Wat is exclusief

Reisverzekering (verplicht) en eventueel annuleringsverzekering
Visum
Maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Facultatieve excursies etc.

Aanbetaling

De aanbetaling van de spirituele reis wordt in 2 termijnen betaald.
De 1e aanbetaling is ca. 5% van de reissom
en moet bij boeking worden voldaan: € 200,- p.p.
Voor de 2e aanbetaling ontvang je een factuur op het moment dat de spirituele reis het minimum vereiste aantal aanmeldingen heeft en de spirituele reis definitief doorgaat.
Op dat moment worden de vliegticket(s) geboekt, betaald, geprint en naar jou gemaild.
Je hebt de vliegticket(s) dan direct in je bezit.
Deze aanbetaling moet per ommegaande worden voldaan: € 900,- p.p.

Zakgeld

Voor de spirituele reis heb je voor eten, drinken, fooien, facultatieve excursies, kleine souvenirs etc. ongeveer € 500,- p.p. nodig. Dit bedrag is een schatting; één en ander is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon.

Gezondheid en conditie

Voor deze spirituele reis is een goede fysieke gezondheid en redelijk goede conditie nodig. Dit heeft te maken met de intensiteit van de reis. In deze spirituele reis vliegen we direct naar een hoogte van 3.500 meter in Leh. En reizen en wandelen op deze hoogte is aardig inspannend.

Vlucht

Indien je het vliegticket zelf boekt, neem dan contact op met Atma Reizen. Houdt er dan rekening mee dat de spirituele reis pas definitief doorgaat op het moment dat het minimum aantal deelnemers voor de reis is behaald. Atma Reizen brengt je op de hoogte op het moment dat de spirituele reis definitief doorgaat.

Vluchttoeslagen

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen doordat er nieuwe belastingen/toeslagen bijkomen of bestaande bedragen worden verhoogd. Het grootste deel van het bedrag bestaat uit de brandstoftoeslag, die sterk afhankelijk is van de kerosine prijzen.
Mochten deze belastingen en toeslagen in de tussentijd verhoogd of verlaagd worden dan wordt deze wijziging in de factuur doorberekend.

Waar komt het voor deze spirituele reis in totaal voor jou
op neer

Soms zie je hier en daar bedragen genoemd zodat je nog niet weet waar je in totaal aan toe bent. Wij doen dit anders. Wij houden van duidelijkheid en benoemen helder waar het in totaal voor jou op neerkomt.

In totaal voor deze spirituele reis kom je uit op....:
Investering (bij 6 deelnemers)
bij minder dan 6 spirituele reizigers is de investering € 3.350,-
€ 3.190,-
Visumkosten € 125,-
Zakgeld € 500,-
Totaal € 3.815,-
éénpersoonskamer toeslag € 350,-
Totaal kom je uit op: € 4.165,-

Dit is exclusief je reisverzekering die je misschien als doorlopende verzekering hebt.


Wil jij mee met de 24-daagse spirituele reis naar de Himalaya in India waarmee je een stap in je ontwikkeling zet? Boek dan nu je reis!


Klik hier voor het boeken van je 24-daagse spirituele Ladakh - Spiti reis in India van woensdag 15 juli t/m vrijdag 7 augustus 2015
Na je boeking ontvang je de factuur voor de 1e aanbetaling van € 200,-


Mocht je meer informatie nodig hebben om een beslissing te kunnen nemen over je deelname aan deze spirituele reis, neem dan gerust contact met ons op.
Bel +31 (0)6 – 28 86 86 47 of mail naar info@atma-reizen.nl.

Leuk als je meegaat!

Hartelijke groet,
Lydia Atema
Lydia Atema

P.S. Citaat van wijsheid Dalai Lama: "Ga één keer per jaar ergens heen waar je nog nooit bent geweest........". Ga je mee naar de Himalaya van India? Lijkt me erg leuk als je meegaat!Klik hier om de 24-daagse Ladakh - Spiti reis te boeken.