Hoe de Inca’s leefden zonder armoede .. zonder eenzaamheid

De Inca’s samenleving is qua grootte de enige samenleving in de afgelopen eeuwen die geen honger, geen armoede en geen eenzaamheid kende..

(iets om even bij stil te staan). Het is een kenmerk van een Matriarchaat samenleving (Moeder cultuur) om zo leiding te geven en te verdelen zonder te heersen. Zelf heb ik sterk het vermoeden dat de oude Inca’s samenleving in de kern een Matriarchaat samenleving was.

Het is misschien even van belang om een Matriarchaat samenleving niet te bezien vanuit de hedendaagse Patriarchaat bril. Want dat gaat heel snel en dan swop je van de ene naar de andere pool. Er is geen heersen zoals in het Patriarchaat.
Matriarchaat zijn samenlevingen in balans. Vreedzame, bloeiende en stabiele samenlevingen waar mensen in harmonie met elkaar en de natuur leven. De mensen inzicht hebben en leven naar de Universele en kosmische wetten. Waar vrouwen en mannen, het vrouwelijke en mannelijke aspect gelijkwaardig is. En in volle erkenning van het kosmische vrouwelijke die als 3e principe een verbindende en verzoenende rol vervult.

Ik zie dit ook terug in het ritueel voor het kiezen van de nieuwe Inca en Qoya koningspaar. De nieuwe Inca straalde na het ritueel, zichtbaar voor iedereen, het meeste Licht. De nieuwe Inca werd gekozen uit de 12 kandidaten naar voren gebracht door de 12 volken. Ook zo’n mooi symboliek getal, het getal 12.


gratis ebook

Kijk ook even in je spambox om je aanvraag GRATIS eBook te bevestigen.

Wil jij het GRATIS eBook ontvangen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’? En ontvang daarbij ook gratis, 7-maal per jaar de InSpirit eZine. Vul je naam en e-mail adres in de velden van het inschrijfformulier.


 

In Raqchi is een tempel voor de Inca’s nog heiliger en krachtiger dan Machu Picchu.

Een tempel waar de mensen minder van weten en naartoe gaan. In deze tempel werd het ritueel uitgevoerd voor het kiezen van de Inca door het Licht. Iemand die de volledige kracht bezit van verzamelen en herverdelen van energie. De samenleving te vullen met levende energie.

Deze kracht van verzamelen en uitzenden van levende energie is een vrouwelijk kosmische kracht. Het is zij die zich naar het centrum keert om de krachten te ontvangen en zij keert zich naar buiten om de krachten uit te sturen.

In het Munay programma met spirituele reis in Peru 2024 voeren we het ritueel uit in Moray en de tempel van Raqchi rondom de energie van Pinksteren. De uitstorting van de Heilige Geest, de witte duif, allen symbolisch voor de energie van de Moeder, het kosmisch vrouwelijke principe.

Ga jij met ons mee in dit Munay reisprogramma in Peru? Neem dan contact met mij op om met elkaar kennis te maken en inspiratie op te doen. Bel ☎ 06 – 28 86 86 47 of mail naar info@atma-reizen.nl. We bespreken dan jouw verlangens, wensen en behoeften voor een reisprogramma. Je bent van harte welkom!

© Overnemen van dit artikel of delen daaruit is niet toegestaan zonder de toestemming van Atma Reizen en de auteur.
 

Hoe jij je in elke situatie in je leven op je gemak kunt voelen!

Na de zondvloed 11.500 jaar geleden zijn mensen uit ancient Khemit (Egypte) gemigreerd naar de Himalaya in India & Tibet. Is kennis en wijsheid meegenomen en bewaard gebleven in het land rond het Titicacameer, in de Andes van het huidige Peru & Bolivia. De kennis en wijsheid in de Himalaya van India & Tibet heeft haar uitwerking gekregen in de sjamanistische Bön traditie en later het Vajrayana (diamanten voertuig) boeddhisme waar Shambhala onderdeel in is. Het pad van de Himalaya wordt het mannelijke pad genoemd. De Inca’s hebben de kennis, wijsheid en energiewerk in de Andes behouden. Het pad van de Andes wordt het vrouwelijke pad genoemd.

Het energiewerk in beide paden hebben krachtige technieken voor situaties in het leven waarin weerstand en emoties spelen. Zowel in Shambhala als de Inca’s stellen zich open voor elke situatie die in het leven verschijnt. Niet zoals in het westen we soms de neiging hebben om ons af te sluiten, te beschermen of te zeggen ‘ik kies niet voor die situatie of persoon’ en deze uit de weg te gaan. Want zo gaat de mens tegen het principe van uitwisseling in. Ontstaat dualiteit en afgescheidenheid.


gratis ebook

Kijk ook even in je spambox om je aanvraag GRATIS eBook te bevestigen.

Wil jij het GRATIS eBook ontvangen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’? En ontvang daarbij ook gratis, 7-maal per jaar de InSpirit eZine. Vul je naam en e-mail adres in de velden van het inschrijfformulier.


 
De Inca’s van het Andes pad werken met het qosqo. Qosqo is een Quechua woord, de oude taal van de Inca’s, en betekent ‘navel’. Het qosqo is je spirituele maag waarmee je zware energie kunt eten en verteren. In het westen zijn we het gebruik van deze spirituele maag vergeten. Maar als je je richt op het energiecentrum 3 vingers onder je navel en deze opent, kun je merken dat het werkt als het diafragma van een camera.

Open je qosqo, trek de zware energie uit de situatie je qosqo in en gebied je qosqo de zware energie te verteren. Er gaat dan een stroom van zware energie naar PachaMama (moeder Aarde). Wat voor ons zware energie is, is voor onze moeder Aarde een lekkere lichte maaltijd. En er gaat een stroom lichte energie omhoog die je energielichaam opvult. Je kunt met deze techniek in je eigen tempo oefenen. Op het moment dat je meer zware energie je qosqo intrekt dan je verteert, wordt je misselijk. Of moet je boeren laten!

Shambhala werkt met de energiekracht van gedachten en de eigen verantwoordelijkheid over je gedachten.
Al je gedachten en gevoelens zenden als een intentie de wereld in… en komen weer als manifestatie in je leven terug. Shambhala heeft oefeningen in het vergroten en versterken van je eigen intentieveld. In een situatie waarin iemand zijn / haar weerstand of boosheid op jou of iemand anders projecteert, kun je vervolgens je intentieveld afstellen op het verhogen van het energieniveau van die ander.

In ieder mens kun je in zijn of haar gezicht iets zien waarin het hogere zelf tot uitdrukking komt. Richt je op het hogere zelf van de ander op het moment dat je hem of haar aankijkt. Onderweg naar Tabo Monastery in SpitiJe energie stroomt over naar het energieveld van de ander, verhoogd het energie- en trillingsniveau zodat ook hij / zij de wereld kan gaan zien zoals die werkelijk is. Iemand komt tot rust en krijgt voeling met synchroniciteit.

De manier waarop de Inca’s in het Andes pad werken met het Qosqo is helemaal vrouwelijk. Het volledig ontvangen van de zware energie in de situatie met de ander. Niet weggaan maar de zware energie volledig opnemen. Rust in de buik midden in een turbulente situatie. Aards ontvankelijk en transformeren vanuit het vrouwelijke.

Het afstellen van het eigen intentieveld op het verhogen van het energieniveau van de ander uit het Himalaya pad is super mannelijk. Het richten van de eigen energie en intentieveld naar de ander. Rust in het hoofd over de eigen gedachten midden in een turbulente situatie. Het richten en transformeren vanuit het mannelijke.

Met rust in je buik en je hoofd kom je als vanzelf in je hart. Mooi hoe de krachtige technieken van het vrouwelijke pad van de Andes samenkomen met het mannelijke pad van de Himalaya. Hoe mooi en krachtig als deze technieken in combinatie kunnen worden toegepast! Technieken waarmee jij je in elke situatie in je leven op je gemak voelt!

De technieken uit de Andes en Himalaya zijn opgenomen in de Atma Reizen naar India en Peru. Technieken waarmee in alle rust tijdens de rondreis wordt geoefend.

 

LydiaLydia heeft zelfstandig vele spirituele reizen gedaan naar Egypte, Peru, Zuid Frankrijk, India en andere landen vanuit een diep innerlijk contact met de oude wijsheid van mensen uit oude culturen die in een hoger bewustzijn samenleefden. Die meer in harmonie en contact leefden met de natuur van het leven. In een goed gebalanceerd programma met spirituele reis neemt Lydia mensen mee in innerlijk gevoelde bewustzijnsontwikkeling. Een levensverrijkende reis!
Ze deelt de oude wijsheid, reisinspiratie en oefeningen energiewerk uit India, Egypte of Peru in de InSpirit Ezine. Een magazine met inspirerend artikel via e-mail.

Wil jij het GRATIS eBook ontvangen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’? En ontvang daarbij ook gratis, 7-maal per jaar de InSpirit eZine.
Ga naar www.atma-reizen.nl om daar jouw eBook aan te vragen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’. ” Kijk ook even in je spambox om je aanvraag GRATIS eBook te bevestigen.

 
© Overnemen van dit artikel of delen daaruit is niet toegestaan zonder de toestemming van Atma Reizen en de auteur.

Treed in de voetsporen van de Inca

De Q’eros, een volk dat hoog in de bergen van de Andes leeft, zijn directe afstammelingen van de Inca. Zij zijn de hoeders van de levensfilosofie en het energiewerk van de Inca die, meer dan 500 jaar, van generatie op generatie is overgedragen. En de laatste 15 jaar is deze oude levenswijsheid en het energiewerk van de Inca ook beschikbaar voor het westen.
Via Juan Nuñez del Prado, een Peruaanse antropoloog en aards-spiritueel mens, die met Q’ero meesters als Don Benito Qoriwaman mocht werken.

Raqchi tempel in PeruRuim 10 jaar geleden viel (bij wijze van spreken) het boek van Elisabeth Jenkens ‘Terugkeer van de Inca’ van de boekenplank bij de boekhandel. Ik las haar boek, vers van de pers, waarin ze haar reis en energiewerk samen met Juan Nuñez del Prado beschreef. Daarna ben ik in een aantal jaren, een aantal weken soms maanden op reis geweest in Peru. Wat een heerlijk zacht, vrouwelijke energie ervaar ik telkens weer in Cuzco! Een gevoel van thuiskomen. In Peru heb ik Juan Nuñez del Prado ontmoet en initiaties van hem ontvangen. Ook in Nederland heb ik workshops bij hem gevolgd.

Het meest krachtige aan het Andes pad, in het energiewerk van de Inca’s, vind ik het werken met het Qosqo. Qosqo is een Quechua woord, de oude taal van de Inca’s, en betekent ‘navel’. Cuzco, de oude Inca hoofdstad van Peru, is daarvan afgeleid. Cuzco is de navel van de aarde, een bijzonder krachtige plaats, de navel van PachaMama.
Het qosqo is je spirituele maag waarmee je energie kunt eten en verteren. In het westen zijn we het gebruik van deze spirituele maag vergeten. Maar als je je richt op het energiecentrum 3 vingers onder je navel en deze opent, zul je merken dat het werkt, soortgelijk aan het diafragma van een camera.


gratis ebook

Kijk ook even in je spambox om je aanvraag GRATIS eBook te bevestigen.

Wil jij het GRATIS eBook ontvangen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’? En ontvang daarbij ook gratis, 7-maal per jaar de InSpirit eZine. Vul je naam en e-mail adres in de velden van het inschrijfformulier.

 


 
Met je qosqo kun je zware energie eten en verteren. De Inca’s stelden zich open voor elke situatie die in het leven verschijnt. Niet zoals in het westen we soms de neiging hebben om ons af te sluiten, te beschermen of te zeggen ‘ik kies niet meer voor die situatie of persoon’ en deze uit de weg te gaan. Daarmee stop je het proces van wat de Inca’s Ayni, energieuitwisseling, noemen.
Open je qosqo en eet de zware energie uit de situatie, trek deze je qosqo in en verteer. Er gaat dan een stroom van zware energie naar PachaMama. Wat voor ons zware energie is, is voor onze PachaMama, moeder Aarde een lekkere lichte maaltijd. Kijk maar in de natuur om ons heen… wat wij als mensen uitademen, ademt de natuur in.

Ben je een goede eter en verteerder van zware energie dan zul je je in elke situatie op je gemak voelen. Je hoeft je niet meer te verdedigen tegen zware, negatieve energieën, je hoeft ze alleen maar te eten. En natuurlijk kan je daarmee in je eigen tempo oefenen. Een goede werking van het qosqo is wat we in onze huidige tijd en maatschappij goed kunnen gebruiken… en we hard nodig gaan hebben.

 

LydiaLydia heeft zelfstandig vele spirituele reizen gedaan naar Egypte, Peru, Zuid Frankrijk, India en andere landen vanuit een diep innerlijk contact met de oude wijsheid van mensen uit oude culturen die in een hoger bewustzijn samenleefden. Die meer in harmonie en contact leefden met de natuur van het leven. In een goed gebalanceerd programma met spirituele reis neemt Lydia mensen mee in innerlijk gevoelde bewustzijnsontwikkeling. Een levensverrijkende reis!
Ze deelt de oude wijsheid, reisinspiratie en oefeningen energiewerk uit India, Egypte of Peru in de InSpirit Ezine. Een magazine met inspirerend artikel via e-mail.

Wil jij het GRATIS eBook ontvangen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’? En ontvang daarbij ook gratis, 7-maal per jaar de InSpirit eZine.
Ga naar www.atma-reizen.nl om daar jouw eBook aan te vragen ‘Hoe de Inca’s het echte leven leefden’. Kijk ook even in je spambox om je aanvraag GRATIS eBook te bevestigen.

 
© Overnemen van dit artikel of delen daaruit is niet toegestaan zonder de toestemming van Atma Reizen en de auteur.