ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Met vleugels en op wielen

In de lucht

Atma Reizen vliegt met goede en stabiele luchtvaartmaatschappijen zoals: Lufthansa, Austrian of Swiss airlines, KLM of Air France, of Emirates airlines.

De kans is groot dat je met Lufthansa of Swiss airlines vliegt: vertrekken met het vliegtuig vanaf Amsterdam Schiphol in de loop van de ochtend. Enkel om je een idee te geven: rondom 10.00 à 11.00 uur. Aankomst in New Delhi, Indira Gandhi International Airport, in de nacht rondom 00.30 uur.

De terugreis vanaf Indira Gandhi Airport in New Delhi in de nacht rondom 1.00 à 2.00 uur. Aankomst op Amsterdam Schiphol in de loop van de ochtend/middag.

Of het kan met Emirates airlines: voor de heenvlucht is dan de kans het grootst dat je in de nacht vliegt. Vertrek in de middag/avond en aankomst in de loop van de volgende dag.

Met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt en de vertrektijden adviseren we je op het moment dat het programma met spirituele reis definitief doorgaat.

Tijdsverschil: in onze zomertijd is het in India 3,5 uur later.
In onze wintertijd is het in India 4,5 uur later.

Op het land

De trajecten over land worden met eigen (gehuurde) jeeps afgelegd. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen om foto's te maken van de meest schitterende uitzichten.
Met de jeep vanaf of naar Delhi, is het handig een grote warme sjaal of iets warms en eventueel een opblaasbaar hoofdkussentje mee te nemen. Dit vanwege de lange duur van het traject en het kan dat we in de avond aankomen. Dan kan het lekker zijn om in de jeep alvast even de ogen te sluiten.

Houdt er rekening mee dat de afstanden in India behoorlijk groot zijn, waardoor de reisdagen soms lang zijn. De conditie van de wegen, die zich door het bergachtige Himalayagebied slingeren, is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. De vermelde reistijden zijn dan ook een grove schatting.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of autoriksja voor de langere afstanden.

Klik hier om verder te lezen over de 20-dgse Spirituele reis naar Spiti-Dharamsala

Klik hier om verder te lezen over de 24-daagse Spirituele reis naar Ladakh - Spiti

Klik hier om verder te lezen over de 17-daagse Spirituele reis naar Spiti