ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Heb jij je papieren op orde?

Je hebt een paspoort nodig wat nog 6 maanden geldig is vanaf de dag dat je in India aankomt.

Voor de spirituele reizen naar India is een toeristenvisum, met een ’enkel’ binnenkomst en geldigheidsduur van 30 dagen nodig. Voor de aanvraag ben je zelf verantwoordelijk (zie artikel 4.1 van Atma’s Reis- en Boekingsvoorwaarden).

Je kunt online een e-visum India aanvragen vanaf 30 dagen tot 4 dagen voor de reis met geldigheid van 30 dagen. Hoe je dit visum aanvraagt lees je hier. De totale visumkosten bedragen ongeveer € 80,-. Let ook goed op de voorwaarden voor de pasfoto die India voor het visum stelt. Met het advies om tijdig na te gaan welke documenten voor aanvraag visum nodig zijn.

Visumvoorwaarden voor India wijzigen regelmatig, en zonder vooraankondiging. Lees altijd de laatste voorwaarden om teleurstelling te voorkomen.
Let vooral op dat je de aanwijzingen voor online aanvraag van je visum goed opvolgt en het visumformulier goed invult! Dit voorkomt vertraging en extra kosten.

Bij aankomst in India is afgeven van biometrische data (vingerafdrukken) bij immigratie verplicht.

Bij verlies of diefstal van reisdocumenten moet na aangifte bij de lokale politie contact worden opgenomen met de Nederlandse Ambassade in India.
6/50 F, Shantipath, Chanakyapuri
New Delhi - 110021
T: (+91) 011-24197600
F: (+91) 011-24197710
E: nde@minbuza.nl
I: https://india.nlambassade.org/

Voor Belgische reizigers:
50-N Shantipath, Chanakyapuri
110021 New Delhi
India
T: +91 11 424 280 00
T: +91 11 424 280 02
T: +91 9810117931 Noodnummer buiten de openingsuren
E: newdelhi@diplobel.fed.be
I: https://diplomatie.belgium.be/india/

Let op voor de terugreis! Luchtvaartmaatschappijen laten u weten dat de regering van India voorschrijft dat alle passagiers die op een e-ticket reizen in het bezit zijn van een print-out van hun e-ticket. Deze print-out dient voor vertrek te worden getoond aan het beveiligingspersoneel bij controles voor toegang tot het terminalgebouw. Passagiers die geen print-out van hun e-ticket hebben zullen door het beveiligingspersoneel van de luchthaven niet worden toegelaten tot het terminalgebouw.

Klik hier om verder te lezen over de 20-dgse Spirituele reis naar Spiti-Dharamsala

Klik hier om verder te lezen over de 24-daagse Spirituele reis naar Ladakh - Spiti

Klik hier om verder te lezen over de 17-daagse Spirituele reis naar Spiti