ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Wat gaat er in het mondje?

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Je kunt in de meeste hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

Eten…

De Indiase keuken, in Noord India bekend om z’n vele kruidige en pittige vlees gerechten, is zeer gevarieerd. Ook de vegetarische mens komt in India goed aan z'n trekken.

Voor ontbijt kun je kiezen uit puri met groente-curry, paratha met yoghurt of simpelweg toast met jam of een pannenkoek. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

Lunch en diner is veelal rijst met groenten en/of vlees, dhal (linzen) met chapatti (luchtige deegkoek) en biryani (aromatische rijst, meestal met vlees) zijn populaire gerechten. En in het Noorden vallen de typisch Tibetaanse gerechten als momo’s (gevulde deegballetjes) en thukpa (noedelsoep) meestal wel in de smaak.

en drinken.

Drink absoluut geen leidingwater. Overal zijn flessen drinkwater te koop. Let er wel op dat de dop nog goed verzegeld is. Thee, steevast met veel melk en suiker, is altijd veilig te drinken. De hotels schenken vrijwel allemaal filter- of oploskoffie.

Je kunt heerlijke verse vruchtensappen drinken; wat is er nou verfrissender én gezonder dan een flink glas geperste ananas, mango, watermeloen, papaya en/of bananen?! Frisdrank en bier (lokale merken: Kingfisher, Royal Challenge en Sandpiper) zijn bijna overal te koop.

Klik hier om verder te lezen over de 20-dgse Spirituele reis naar Spiti-Dharamsala

Klik hier om verder te lezen over de 24-daagse Spirituele reis naar Ladakh - Spiti

Klik hier om verder te lezen over de 17-daagse Spirituele reis naar Spiti