ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Wat er in en uit je portemonnee gaat

Roepie, roepie…

De munteenheid in India is de roepie.
100 Indiase roepie is ongeveer € 1 waard; voor een euro krijg je ongeveer 85 Indiase roepies. Kijk voor de actuele koersen op www.oanda.com/convert/classic.

Plastic geld

”Pinnen” wordt steeds gemakkelijker met een Nederlandse bank- of giropas. Het kan voorkomen dat ATM’s niet gevuld zijn of buiten werking.
Bij aankomst in Delhi is het mogelijk op het vliegveld te pinnen. Houdt er rekening mee dat het alleen maar in de grotere steden kan. In Kaza, Keylong (Ladakh en Spiti reis) en Yuksom (Darjeeling – Sikkim reis) kan niet worden gepind.
Het is altijd handig een bedrag aan cash euro’s bij je te hebben. Denk hierbij aan circa € 100.-, in coupures van 50 of 20 euro.

Let op! Sinds april 2013 hebben de banken het gebruik van je pinpas standaard op EUROPA gezet. Voor de periode van je spirituele reis moet je online het gebruik van je pinpas op WERELD zetten. Doe je dit niet kun je in India geen geld opnemen.

Met creditcards kun je in winkels en restaurants op beperkte schaal terecht. Bij een bank geld halen met een credit card is erg duur. We raden aan hier alleen in noodgevallen gebruik van te maken.

Cheques

Je kunt overwegen Traveller’s Cheques mee te nemen in euro’s. Deze kun je kopen bij het GWK en zijn verzekerd tegen diefstal.
We raden je sterk af bij aankomst op het vliegveld Traveller's Cheques in te wisselen.
De commissie die op het vliegveld wordt gerekend, is bovenmatig hoog. Tijdens de reis lukt dat probleemloos bij agentschappen en Western Union. Wisselen bij banken kan erg tijdrovend zijn.

Klik hier om verder te lezen over de 20-dgse Spirituele reis naar Spiti-Dharamsala

Klik hier om verder te lezen over de 24-daagse Spirituele reis naar Ladakh - Spiti

Klik hier om verder te lezen over de 17-daagse Spirituele reis naar Spiti