ATMA REIZEN
Een reis die je leven verrijkt

Verwachtingen van een ’verre reis’

Als je op reis gaat, heb je bepaalde verwachtingen van de spirituele reis en de bestemming waar je naartoe gaat. Je wilt graag genieten van een heerlijke vakantie. Atma Reizen doet er alles aan zoveel mogelijk aan deze verwachtingen te voldoen, maar op sommige zaken hebben we weinig of geen invloed.

Anders dan anders…

Voor je een spirituele reis boekt is het verstandig te bedenken dat een reis naar een verre bestemming niet hetzelfde is als een vakantie dicht bij huis. Tijd en hygiëne zijn begrippen die ter plekke vaak een andere betekenis hebben dan bij ons. Plaatselijke gewoontes, ander eten, de warmte en een lange, vermoeiende reisdag kunnen allemaal een aanslag doen op je humeur en op je gezondheid. Daar komt bij dat reizen in andere landen voor verrassingen en onvoorziene gebeurtenissen kan zorgen. Dat is nu eenmaal het risico dat je loopt – en moet accepteren – als je een spirituele rondreis boekt naar een ver land.

Het onverwachte…

Het kan voorkomen dat je tijdens je spirituele India reis geconfronteerd wordt met een bus die plotseling niet meer gaat en vluchten die een dag later vertrekken. Gereserveerde hotels die bij aankomst overboekt blijken te zijn, onverwacht weggeslagen bruggen, een dag die helemaal in het honderd loopt… al dit soort dingen kunnen voorkomen. Ook de weersomstandigheden kunnen het verloop van een spirituele reis soms danig beïnvloeden. Dergelijke zaken zijn onlosmakelijk verbonden met de landen waarin wordt gereisd en vallen onder de categorie ’pech’ die soms nu eenmaal bij het reizen hoort.

Een beetje flexibiliteit en een positieve instelling

Hoewel Atma Reizen er alles aan doet de spirituele India reis zo goed mogelijk te laten verlopen, kan het soms gebeuren dat er tijdens de spirituele reis een beroep wordt gedaan op je incasseringsvermogen en zul je je flexibel op moeten stellen. Probeer je verder zo goed mogelijk voor te bereiden op de spirituele reis en laat je onderweg niet te snel uit het veld slaan als iets eens wat anders loopt dan je zou willen of had verwacht. Met deze instelling zul je het meeste plezier beleven aan de spirituele reis en volop genieten.

Klik hier om verder te lezen over de 20-dgse Spirituele reis naar Spiti-Dharamsala

Klik hier om verder te lezen over de 24-daagse Spirituele reis naar Ladakh - Spiti

Klik hier om verder te lezen over de 17-daagse Spirituele reis naar Spiti